Met elf punten uit de laatste vijf wedstrijden en tussendoor een fijne bekerzege in en tegen Almere is Go Ahead Eagles bezig aan een prima reeks. In de jacht op meer succes staat er morgenavond een mooi affiche op de rol: Go Ahead Eagles – Roda JC.

Na de 0-2 zege op SC Telstar overheerste er deze week tevredenheid op de burelen van De Adelaarshorst. Na een moeilijke openingsfase speelde Go Ahead Eagles zich soeverein naar een knappe zege, zag ook trainer Jack de Gier. “Die wedstrijd toonde dat het team nog steeds groeiende is”, concludeert hij tevreden. “Na de openingsfase kom je niet meer in de problemen en ziet het er goed en stabiel uit. Twee maanden geleden geef je bijvoorbeeld nog een 1-3 voorsprong weg bij NEC. Daarin hebben we stappen gezet.”

Tekst gaat verder onder foto.

Julius Bliek besliste de wedstrijd in Velsen met zijn eerste goal van het seizoen. (Foto: Henny Meyerink)

Of die stappen genoeg zijn voor een goed resultaat tegen Roda JC weten we morgen rond de klok van 22:00 uur. “In deze competitie kunnen we van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen”, aldus De Gier. “Ik verwacht dat Roda JC net als FC Den Bosch en FC Dordrecht niet hier komt om volle bak druk te geven. We moeten zorgen dat we de juiste balans vinden tussen geduld houden en een stukje opportunisme. In de tweede helft tegen Dordrecht heeft dat ons verder geholpen. Met Ugbo, Croux en Alberg heeft Roda een zeer gevaarlijke voorhoede. Ook daar zullen we beducht op moeten zijn.”

Go Ahead Eagles mist de geblesseerde verdedigers Van Iperen en Droste, net als de geschorste Richard van der Venne. De middenvelder wordt vervangen door Alexander Bannink.

Tekst gaat verder onder video.

De vorige editie van Go Ahead Eagles – Roda JC werd vorig jaar door de thuisploeg met 3-0 gewonnen, maar gemakkelijk kwam die zege allerminst tot stand. Alle drie doelpunten werden pas in de laatste tien minuten gemaakt. De onderlinge wedstrijd in Kerkrade was daarentegen een prooi voor de Limburgers (3-1), die afgelopen seizoen op de dertiende plaats eindigden.

De dertiende positie is ook de plek waar Roda JC momenteel bivakkeert op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De Koempels wisten een sterke maand oktober (tien punten uit vier duels én een bekerzege op Achilles Veen) niet door te trekken naar november, waarin één keer werd verloren en twee keer gelijk werd gespeeld.

Tekst gaat verder onder foto.

Maecky Ngombo aan de bal. (Foto: Erik Pasman)

Van de huidige Eagles-selectie heeft Maecky Ngombo een verleden bij de tegenstander van vandaag. De 24-jarige spits speelde in het seizoen 2015/2016 voor Roda JC. Ook Eagles-clubicoon Michel Boerebach, morgen als Match Legend aanwezig in De Adelaarshorst, kwam in zijn actieve spelerscarrière uit voor de club uit Kerkrade, waarvoor hij in de periodes 1987-1989 en 1990-1992 in totaal vier seizoenen in actie kwam. Hij neemt morgen afscheid en signeert zijn nieuwe boek ‘Hoi Papa’. Op deze link lees je daar meer over.

Daarnaast belangrijk om te weten:
– ‘Racisme? Dan voetballen we niet.’ Onder die noemer maakt het Nederlands (betaald) voetbal dit speelweekend een statement tegen racisme en discriminatie. Hierbij wordt er één minuut niet gevoetbald. Lees er op deze link meer over.
– Vanwege de Open Dag van Saxion is de parkeerplaats aan de Berkelweg niet beschikbaar. Lees op deze link waar je wel kunt parkeren.
– Er zijn al ruim 8.600 kaarten verkocht voor de wedstrijd! Wil jij verzekerd zijn van je plek in het stadion voor dit heerlijke affiche? Sla snel je slag via deze link!

Tot morgen!