Morgen staat voor Go Ahead Eagles de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. De formatie van Jack de Gier reist af naar Leeuwarden om het daar op te nemen tegen Cambuur. “We bereiden ons voor op een heet avondje”, aldus de hoofdtrainer, die zich met zijn ploeg gesteund weet door bijna 300 fans in het uitvak.

Waar Go Ahead Eagles in de eerste speelronde met 3-2 won van MVV, ging Cambuur met 2-0 onderuit op bezoek bij De Graafschap. De doelpunten in Doetinchem kwamen op naam van Youssef El Jebli (strafschop) en Calvin Mac-Intosch (eigen doelpunt). Met laatstgenoemde werkte Jack de Gier nog samen bij Almere City FC. “Een goede speler”, noemt hij de verdediger. “Zoals Cambuur beschikt over meer prima voetballers. Bijvoorbeeld een ervaren spits met Mühren en snelle aanvallers om hem heen.”

Tekst gaat verder onder foto.

Antoine Rabillard gaat als gedeeld topscorer de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie in. (Foto Erik Pasman)

Getergd

Als ervaringsdeskundige – De Gier speelde in de jaren ’90 drie seizoenen voor Cambuur – verwacht de trainer van Go Ahead Eagles een heet avondje in de Friese provinciehoofdstad. “Het is hun eerste thuiswedstrijd en ze zullen getergd zijn na de nederlaag in Doetinchem. Ja, ik verwacht dat ze vanaf het begin gaan proberen ons onder druk te zetten. Dan is de uitdaging voor ons om niet in paniek te raken en te blijven voetballen.”

Go Ahead Eagles kan morgen niet beschikken over Jeroen Veldmate (achillespeesblessure), Adrian Edqvist (hoofdblessure) en Zakaria Eddahchouri, die afgelopen maandag bij de beloften een voetkwetsuur opliep. De middenvelder maakte vorige week als invaller zijn thuisdebuut tegen MVV (3-2). “We hebben die wedstrijd uiteraard goed geanalyseerd en zijn meer plussen dan minnen tegengekomen”, aldus De Gier. “Natuurlijk ging niet alles perfect, met name in de omschakeling, maar we hebben volop kansen gecreëerd en veerkracht getoond. Daarnaast is een van de belangrijkste doelen van zo’n eerste wedstrijd – het publiek voor je winnen – denk ik ook behaald.”

Tekst gaat verder onder foto.

Nu onder de lat bij SC Cambuur: Sonny Stevens. (Foto: Erik Pasman)

Overeenkomsten

De volksclubs die morgen tegenover elkaar staan kennen de nodige overeenkomsten. Zo speelde Jack de Gier zoals eerder genoemd in een ver verleden in Leeuwarden, terwijl recenter Gino Bosz en Wout Droste (foto bovenaan) het geel-blauw verdedigden. Bij Cambuur staan met Doke Schmidt en Sonny Stevens twee oud-spelers van Go Ahead Eagles onder contract. De 27-jarige Schmidt speelde in het seizoen 2013/2014 29 duels in Deventer en was daarin drie keer trefzeker. Vier jaar later keepte Stevens zijn wedstrijden in het shirt van Go Ahead Eagles. De doelman speelde 39 wedstrijden in De Adelaarshorst en hield daarin vijf keer de nul.

De laatste overwinning van Go Ahead Eagles in Leeuwarden dateert alweer van twaalf jaar geleden. In 2007 was Go Ahead Eagles destijds met 0-2 te sterk voor de Friese ploeg door doelpunten van Achmed Ahahaoui en Sjoerd Ars. Vorig seizoen eindigde het onderlinge treffen in 1-1, doordat Roland Baas de tien van Go Ahead Eagles in de slotfase op gelijke hoogte bracht.

Tekst gaat verder onder video.

De wedstrijd van morgenavond begint om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Manschot. 290 Eagles-fans supporten Go Ahead Eagles in het uitvak van het Cambuur Stadion. Dank voor jullie support en alvast een goede reis gewenst! Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio (600e uitzending Sport Live!)
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Sports Schakelkanaal