Eerste Selectie

Vooruitblik SC Cambuur – Go Ahead Eagles

Zaterdagavond reist Go Ahead Eagles af naar Leeuwarden om tegen medepromovendus SC Cambuur aan te treden. Met 3 punten uit 3 wedstrijden op zak, zijn beide ploegen op zoek naar hun tweede overwinning van het seizoen.

Na de ‘interlandbreak’ van twee weken heeft de ploeg van Kees van Wonderen zich uitgebreid kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Dat heeft de coach moeten doen zonder Giannis-Foivos Botos en Yacine Bourhane, die beide interlandverplichtingen hadden. ”Beide jongens hebben veel gereisd en hebben nog geen volledige training meegedaan”, aldus Van Wonderen. ”Giannis vertelde me dat hij twee nachten achter elkaar nauwelijks had geslapen door het vele reizen, dat hakt erin. Desondanks zijn ze fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten.”

Tekst gaat verder onder foto.
Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Sparta Rotterdam
(Foto: Erik Pasman)

Met de spelers die wel de volledige voorbereidingsweek hebben meegedaan, heeft Van Wonderen veel op kunstgras getraind om de spelers alvast te laten wennen aan het speelveld in Leeuwarden. ”Ik moet zeggen dat dat niet ideaal is”, vertelt de coach. ”Je merkt aan spelers dat ze wat lichte klachten krijgen door de ondergrond, trainingen duren wat langer en je moet met veel verschillende zaken rekening houden. Er is geen enkele speler afgehaakt, maar je bereidt je toch liever voor op een wedstrijd met natuurgras.”

Vorig jaar speelde Go Ahead Eagles ook al twee uitwedstrijden in Leeuwarden, die de Deventenaren beide winnend afsloten. ”We hebben een goed gevoel aan die wedstrijden overgehouden, ja”, vervolgt Van Wonderen. ”Toen was Cambuur de beste ploeg van de competitie en stelden we ons redelijk verdedigend op. Ik vind dat we nu verder zijn dan vorig jaar, maar Cambuur heeft ook een heel goede ploeg staan. Ze hebben weinig mutaties gehad de afgelopen zomer, met veel dezelfde spelers en dezelfde staf. Het is een elftal vol automatismen en ze zijn goed op elkaar afgestemd. Daarom verwacht ik een interessante wedstrijd. Ik denk dat beide trainers benieuwd zijn hoe de ploegen ervoor staan, vooral ten opzichte van elkaar. Zij met een intact-gehouden team in de Eredivisie, wij met de nodige versterkingen.”

Tekst gaat verder onder foto.Netherlands: Cambuur Vs Go Ahead Eagles(Foto: Erik Pasman)

Eén van die versterkingen is Isac Lidberg. Van Wonderen is erg tevreden over de Zweedse spits. ”Isac is een voorbeeld van een speler die veel kwaliteiten heeft, maar moest wennen aan het podium van de Eredivisie”, aldus de coach. ”Soms moet je jongens de tijd geven om te wennen aan het niveau, maar hij heeft geweldige voorwaarden voor een spits. Dat zag je ook in de wedstrijd tegen Sparta. Ik verwacht dat hij zich nog sterk gaat ontwikkelen.” In tegenstelling tot Lidberg zijn Sam Crowhter en Frank Ross nog niet van de partij tegen Cambuur. Laatstgenoemde is echter wel op de goede weg. ”Hij heeft een terugslag gehad, maar zal de komende weken langzaam instromen in de groep”, besluit Van Wonderen.

Terug naar overzicht