Morgenavond staat Go Ahead Eagles in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker tegenover SC Cambuur. Hoewel de Leeuwarders in de Keuken Kampioen Divisie de eerste plaats bekleden, meent hoofdtrainer Kees van Wonderen dat een stunt van zijn team zeker niet ondenkbeeldig is in de Friese provinciehoofdstad.

“In het begin van het seizoen hebben wij – met het nodige fortuin – met 0-2 gewonnen van SC Cambuur, terwijl we de onderliggende ploeg waren. Daarom sluit ik niet uit dat een soortgelijk scenario nu ook kan gebeuren”, verklaart de oefenmeester. “Wij horen vaak dat clubs het vervelend vinden om tegen ons te spelen, omdat wij het achterin goed dichtzetten. Máár, we willen morgen natuurlijk niet alleen op de verdediging leunen. We moeten proberen, net als in september, op de juiste momenten de goals te maken.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Neemt niet weg dat met SC Cambuur een lastige bekertegenstander wacht voor Go Ahead Eagles. “Cambuur is de absolute favoriet”, beseft Van Wonderen. “Ze zijn verder dan menig club in de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur heeft een brede, kwalitatief sterke groep en ik verwacht dan ook veel weerstand. De wedstrijd van morgen zal opnieuw een test voor ons elftal worden.”

Door de afwezigheid van de nodige spelers zal Van Wonderen een aantal mutaties in zijn basiselftal door moeten voeren. Aanvoerder Jeroen Veldmate is positief getest op het coronavirus en zit in thuisquarantaine, terwijl Antoine Rabillard afgelopen vrijdag een gebroken neus overhield aan het competitieduel met NAC Breda. Ook de geblesseerde Martijn Berden en Alessio Budel maken morgen geen deel uit van de wedstrijdselectie. Zeer twijfelachtig is het meespelen van Sam Hendriks (knie) en Maël Corboz (enkel), terwijl Zakaria Eddahchouri eveneens onzeker is nadat hij vandaag de training voortijdig moest verlaten met een mogelijke blessure.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Frank Ross maakt daarentegen weer onderdeel uit van de spelersgroep, nadat hij tegen NAC Breda nog verstek moest laten gaan. “Op dit moment kennen we nog de nodige twijfelgevallen voor de wedstrijd tegen Cambuur”, weet ook Van Wonderen. “Ik houd er rekening mee dat we morgen de nodige afwezigen hebben, maar in dat geval biedt het een mooie kans voor andere spelers om zichzelf te laten zien. Mogelijk dat er dan voorin wel een eerste basisplaats voor Jacob Mulenga in het verschiet ligt.”

Wil je SC Cambuur – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd dan morgen vanaf 18:45 uur live via:

  • Twitter.com/GAEagles
  • Snapchat: gaeagles
  • Instagram.com/gaeagles (Story)
  • Go Ahead Eagles App
  • FOX Sports 2
  • RTV Oost
  • DRTV
  • Liveblog de Stentor

(Foto: Erik Pasman)