Morgen reist Go Ahead Eagles af naar Leeuwarden voor speelronde 22 van de Keuken Kampioen Divisie. In de Friese provinciehoofdstad staat voor het team van trainer John Stegeman de wedstrijd tegen SC Cambuur op het programma.

Hoewel het verschil tussen beide ploegen relatief groot is – 10 punten – willen SC Cambuur en Go Ahead Eagles hetzelfde: een eindklassering in de top-5. Nummer negen Cambuur staat slechts drie punten achter Roda JC, de huidige bezetter van plek 5.

John Stegeman en zijn selectie kunnen zich dan ook opmaken voor een spreekwoordelijk heet avondje in het Cambuur Stadion. Go Ahead Eagles kan hoogstwaarschijnlijk niet beschikken over Thomas Verheydt, die deze week een blessure aan zijn hak opliep. Ook Giovanni Büttner (enkelblessure) en Sjoerd Overgoor (deze week vader geworden van zijn tweede kind) ontbreken. Gino Bosz daarentegen keert terug van een schorsing en neemt zijn plek centraal in de defensie weer in.

Tekst gaat verder onder de foto.

Gino Bosz, die terugkeert van een schorsing, kwam in het seizoen 2016/2017 uit voor de tegenstander van morgen. (Foto: Erik Pasman)

De selectie trainde woensdag en donderdag op het kunstgras van Sportclub Eefde, dat woensdagochtend door vrijwilligers van Sportclub Eefde en leden van Team Facilitair van Go Ahead Eagles sneeuwvrij werd gemaakt. “Zij hebben een erg goede prestatie geleverd”, aldus John Stegeman. “Daar zijn we deze mensen dankbaar voor. Door de weersomstandigheden was het sowieso soms een beetje improviseren met betrekking tot de trainingstijden en trainingsplekken, maar dat is dan maar zo. Morgen om 20:00 uur tellen er geen excuses en moet je er gewoon staan. Zo simpel is het.”

Tekst gaat verder onder de foto.

In een winters decor, maar op een compleet groen veld werkte Go Ahead Eagles woensdag en donderdag de trainingen af in Eefde. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

De tegenstander uit Friesland begon sterk aan het seizoen 2018/2019 en stond na vijf speelrondes zelfs even aan kop van de ranglijst met 13 punten. Nadien volgde een sportief mindere fase waarin de Leeuwarders wegzakten naar de middenmoot van de ranglijst. In de laatste drie competitiewedstrijden bleven de Friezen echter ongeslagen in de Eerste Divisie.

Het laatste duel voor de winterstop werd met 1-2 gewonnen bij MVV Maastricht. In Leeuwarden eindigde de eerste wedstrijd van 2019 in een 3-3 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Afgelopen vrijdag boekte SC Cambuur een 0-1 zege bij Helmond Sport. Met 32 punten uit 21 duels neemt SC Cambuur momenteel de negende plaats op de ranglijst in.

Tekst gaat verder onder de foto.

Nigel Robertha in de achtervolging op Julian Lelieveld.(Foto: Erik Pasman)

De laatste keer dat SC Cambuur en Go Ahead Eagles elkaar in Leeuwarden troffen, was op 2 februari 2018. Martijn Barto scoorde voor rust twee keer voor de Friezen, waarna Bruno Andrade in de tweede helft de Deventer treffer op zijn naam bracht (2-1).

Eerder dit seizoen stonden Go Ahead Eagles en SC Cambuur al in De Adelaarshorst tegenover elkaar. De bijna 9.000 toeschouwers in het stadion moesten op 26 oktober 2018 lang wachten voordat er werd gescoord. Maar toen er eindelijk gescoord werd, was de ontlading ook enorm… (zie video hieronder)

De wedstrijd van morgenavond begint om 20:00 uur. Niet minder dan 250 fans ondersteunen Go Ahead Eagles in het uitvak van het Cambuur Stadion. Dank voor jullie support en alvast een goede reis gewenst! Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Sports Schakelkanaal (kanaal 11 of 14)