Eerste Selectie

Vooruitblik sc Heerenveen – Go Ahead Eagles

Na de midweekse nederlaag tegen Feyenoord staat voor Go Ahead Eagles morgenmiddag de laatste wedstrijd van het reguliere Eredivisieseizoen op het programma. In het Abe Lenstra stadion is sc Heerenveen de tegenstander. Het onderlinge verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is momenteel twee punten in het voordeel van de Friezen. 

Ondanks dat Go Ahead Eagles afgelopen woensdag een behoorlijke wedstrijd speelde tegen Feyenoord, kon een nederlaag niet voorkomen worden. “Het is jammer dat we nu vier keer op rij hebben verloren met één doelpunt verschil”, zegt Kees van Wonderen. “Het zit ons de laatste weken net even tegen. We hebben dit seizoen veel uitschieters naar boven gehad, zoals bijvoorbeeld tegen Ajax, maar soms heb je ook mindere periodes.”

Toch zag de oefenmeester een goede wedstrijd tegen de Rotterdammers. “Ik vind dat we verzorgd voetbal hebben laten zien. Sowieso ziet ons spel er weer beter uit de laatste weken. De enige minder goede wedstrijd was het uitduel met Fortuna Sittard.” Voor Kees van Wonderen is het duel in het Abe Lenstra Stadion een extra speciale wedstrijd, aangezien hij volgend seizoen als hoofdtrainer het stokje overneemt in Friesland.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Sc Heerenveen

“Ik heb daar natuurlijk al veel mensen gesproken, dus ik ga morgen toch wel met een ander gevoel naar Heerenveen, ja. Maar ik laat me hier verder niet door beïnvloeden en we gaan met Go Ahead Eagles gewoon voor de volle buit. Ik hoop dat we onze supporters nog één keer kunnen belonen met een mooie pot voetbal.” Van Wonderen moet het morgen in Friesland doen zonder Gerrit Nauber, die tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd uitviel. Ook Cuco Martina bevindt zich nog altijd in de ziekenboeg. Daarentegen is Joris Kramer weer hersteld van zijn blessure en behoort ook Evert Linthorst weer tot de wedstrijdselectie.

Go Ahead Eagles wordt morgen tegen sc Heerenveen ondersteund door 540 supporters in het uitvak van het Abe Lenstra Stadion. Mocht Go Ahead Eagles erin slagen om te winnen (en N.E.C. slaagt er níét in om te winnen van Fortuna Sittard), dan eindigt het team van Kees van Wonderen op de achtste plaats, wat recht geeft op het spelen van de play-offs voor een Europees ticket. Bijkomende voorwaarde is dan wel dat FC Groningen of SC Cambuur (die morgen tegen elkaar spelen) niet dermate ruim wint dat Go Ahead Eagles op doelsaldo alsnog door een van deze twee teams gepasseerd wordt.

Na de wedstrijd in Friesland worden spelers en staf van Go Ahead Eagles morgen – ongeacht het wel of niet behalen van de Europese play-offs – gehuldigd op De Brink tijdens het Eagles Eindfeest ’22. Het voorprogramma begint om 18:00 uur, terwijl spelers en staf om 19:30 uur zullen arriveren.

Terug naar overzicht