Met de wedstrijd Sparta Rotterdam – Go Ahead Eagles staat zondag (24 februari) een heus topaffiche op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. Met 47 punten uit 25 competitieduels bezet Go Ahead Eagles de derde plaats, terwijl de Rotterdammers het met 45 punten niet veel minder doen dan de Deventenaren.

Gelukkig weet Go Ahead Eagles – dat het traditioneel lastig heeft op Het Kasteel – zich zondag gesteund door 550 supporters in het uitvak. Zij zien in Rotterdam een nagenoeg fitte selectie aan het werk; alleen Thomas Verheydt is een twijfelgeval. Hij kampt met de naweeën van een voetblessure. “We testen hem zaterdag”, aldus John Stegeman. “Het is een risico-afweging die ik ga maken met sportfysiotherapeut Nick van der Horst en Thomas zelf. Hij is klachtenvrij, maar de blessure is ontstaan op kunstgras. Je moet niet hebben dat het op kunstgras weer misgaat doordat je ‘m net iets te vroeg brengt.”


Thomas Verheydt na zijn winnende goal tegen Almere City FC. In de trainingsweek hierna raakte hij geblesseerd. (Foto: Erik Pasman)

In de voorbereiding op de wedstrijd tegen Sparta werd het duel met NEC (4-4) nadrukkelijk meegenomen. Stegeman: “In die wedstrijd hebben we fantastische dingen laten zien. Neem alleen al die eerste goal; die was om van te smikkelen. Maar als team hebben we ook met name verdedigend een aantal dingen niet goed gedaan. De verdedigende fouten in de eindfase moeten uit ons spel.”

Te beginnen dus in de ranglijstkraker op Het Kasteel. Sparta won na de winterstop pas één keer, vorige week tegen FC Dordrecht (1-4). “Voor mij blijft Sparta gewoon een hele sterke tegenstander”, zegt John Stegeman. “Zowel in kwaliteit als breedte beschikken ze over een goede selectie. Ze hebben alles aan boord: gevaarlijke buitenspelers, scorende spitsen… Maar zoals altijd stappen we de bus in om ons eigen spel te gaan spelen. We moeten in Rotterdam of waar dan ook niet op een andere manier gaan spelen dan in Deventer. Natuurlijk kan de sterkte van een tegenstander wel invloed hebben op je spel.”


Jeroen Veldmate knikt de 1-0 binnen tegen Sparta eerder dit seizoen. (Foto: Erik Pasman)

Een topaffiche was de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam eerder dit seizoen ook al tijdens speelronde 8. Op het moment dat beide ploegen elkaar op vrijdag 5 oktober 2018 troffen in De Adelaarshorst, vormden Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam samen met Almere City FC en FC Twente de Top-4 van de Keuken Kampioen Divisie met 16 punten uit zeven competitieduels. In Deventer hielden beide teams elkaar die dag in evenwicht: 2-2.

De wedstrijd van zondag begint om 14:30 uur en staat onder leiding van Siemen Mulder. Niet minder dan 550 fans ondersteunen Go Ahead Eagles in het uitvak van Het Kasteel. Dank voor jullie support en alvast een goede reis gewenst! Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl