Eerste Selectie

Vooruitblik Sparta Rotterdam – Go Ahead Eagles

Ondersteund door 228 supporters in het uitvak neemt Go Ahead Eagles het morgen vanaf 16:30 uur op Het Kasteel op tegen Sparta Rotterdam. Een wedstrijd waarin Paul Simonis zijn debuut maakt als hoofdtrainer, aangezien Kees van Wonderen als gevolg van een coronabesmetting verstek moet laten gaan.

“Het was wel even schakelen toen ik hoorde dat ik als eindverantwoordelijke op de bank zou zitten”, zegt Simonis over zijn aanstaande debuut als hoofdcoach. “Er kwam ineens het nodige op mijn bordje terecht. Kees heeft me echter het volledige vertrouwen gegeven en de nodige beelden doorgestuurd ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Sparta. Verder heeft hij gezegd dat ik gewoon mijn gebruikelijke werkwijze moet aanhouden.”

Dat Sparta morgen de tegenstander is, maakt het debuut voor Simonis extra speciaal, aangezien de oefenmeester voorafgaand aan zijn komst naar Go Ahead Eagles jarenlang jeugdtrainer is geweest in de havenstad. “Ja, het is zeker mooi dat ik uitgerekend tegen Sparta voor het eerst eindverantwoordelijk ben als trainer. Het Kasteel voelt voor mij echt als een tweede thuis. Bij Sparta Rotterdam heb ik heel veel ervaring kunnen opdoen, die me mede gevormd heeft tot de trainer die ik nu ben.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Heracles Almelo

De uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam zal absoluut geen gemakkelijk duel worden voor Go Ahead Eagles, meent Simonis. “Ze hebben het grote ploegen als PSV en Vitesse knap lastig gemaakt in de laatste twee wedstrijden. Ik verwacht van Sparta Rotterdam een vechtwedstrijd. Ze spelen een stuk directer dan eerder dit seizoen tijdens ons onderlinge duel in De Adelaarshorst. De laatste wedstrijden hebben ze laten zien dat ze er echt alles aan doen om punten te pakken door veel fysieke strijd te leveren.” Bij een gunstig resultaat in Rotterdam kan Go Ahead Eagles morgen een nieuwe stap zetten op weg naar handhaving in de Eredivisie. “Dat zou voor het team en de organisatie natuurlijk een fantastische prestatie zijn”, weet ook Simonis. “Toch moeten we niet op de zaken vooruitlopen. Als wij niet alles geven, dan kunnen we van elke tegenstander verliezen. Aan de andere kant hebben we dit seizoen ook al meermaals laten zien dat we ook van iedereen kunnen winnen als we er voor honderd procent voor gaan. Die energie moeten we dus ook tegen Sparta tonen.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Sparta Rotterdam

Go Ahead Eagles reist morgen met een volledig fitte selectie af naar Het Kasteel. Daarnaast keert Joris Kramer weer terug in de wedstrijdselectie nadat de verdediger afgelopen zaterdag tegen FC Utrecht nog een schorsing van één wedstrijd uitzat.

Terug naar overzicht