Go Ahead Eagles gaat morgenmiddag op bezoek bij de enige ploeg waartegen het dit seizoen nog geen punt pakte: TOP Oss. De stuntploeg uit Noord-Brabant is in een hevige strijd verwikkeld om een plek in de Play-Offs. Een strijd die Go Ahead Eagles afgelopen vrijdag definitief in zijn voordeel besliste.

Toen won de ploeg van trainer John Stegeman met 2-1 van Jong PSV en verzekerde zich daarmee definitief van nacompetitievoetbal. Daarin stroomt de rood-gele formatie in in de halve finale. “Ik ben trots op de spelers, de staf én de supporters”, zegt trainer Stegeman. “Vanaf dag één hadden we de Play-Offs bereiken als doel en dat doel hebben we nu bereikt. Soms met vallen en opstaan, maar altijd met elkaar.”

Tekst gaat verder onder foto.

Aanvoerder Jeroen Veldmate tekende vrijdag voor de winnende treffer. (Foto: Erik Pasman)

Voor enkele spelers die al wat langer kampten met pijntjes of lichte blessures, komt het behalen van het begindoel op het juiste moment. Drie dagen na Jong PSV-thuis wacht immers de uitwedstrijd tegen TOP Oss, die na vier dagen alweer wordt opgevolgd door de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. “We kunnen enkele jongens de rust geven die nu even goed voor ze is”, aldus trainer Stegeman.

Wisselingen in de basisopstelling of niet; de intentie waarmee de wedstrijd wordt ingegaan wijzigt niet. “Zoals altijd gaan we voor de winst”, onderstreept de oefenmeester. “We willen de competitie zo goed mogelijk afsluiten op een zo hoog mogelijke plek. Wat dat betreft hebben we nog alles om voor te spelen. Met TOP Oss treffen we morgen een tegenstander die uitstekend voor de dag komt dit seizoen. Niet voor niets wonnen ze eerder van de complete top-5. Bovendien zullen ze helemaal niks cadeau geven in hun strijd om de Play-Offs.”


Gor Agbaljan probeert de bal langs Oss-smaakmaker Bryan Smeets te wippen. (Foto: Erik Pasman)

Tegenstander TOP Oss mag inderdaad gerust dé stuntploeg van het seizoen 2018/2019 genoemd worden. De ploeg van Klaas Wels slaagt er met een van de laagste spelersbegrotingen van de Keuken Kampioen Divisie in volop mee te doen om het seizoenstoetje. Dit dankzij onder meer uitzeges op FC Twente (1-2), Go Ahead Eagles (0-1) en – recent nog – Sparta (1-4).

Een van de absolute smaakmakers aan de kant van Oss is zonder twijfel Bryan Smeets, die eerder dit seizoen van eigen helft scoorde tegen Jong Ajax. Met elf goals moet hij echter Huseyin Dogan voor zich dulden op de clubtopscorersranglijst. Het jeugdproduct van Sparta scoorde al achttien keer. Een daarvan was de winnende in De Adelaarshorst eerder dit seizoen.

Sjoerd Overgoor kon zich op dat moment nog Eagle noemen. Hij maakte in de winterstop de overstap naar TOP Oss, waar hij met Koen van der Biezen, Lion Kaak en Norichio Nieveld trof. Dat drietal speelde vorig seizoen nog samen met Istvan Bakx en Richard van der Venne; nu Eagles. Het onderlinge treffen in Oss eindigde toen in 1-6.

De wedstrijd van morgenmiddag begint om 14:30 uur. 110 Eagles-fans steunen spelers en staf in Oss. Dank voor jullie support en alvast een goede reis gewenst! Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Schakelkanaal (kanaal 11 of 14)