Twee seizoenen geleden: een eclatante 1-6 winst. Vorig seizoen: een hemeltergende 1-0 nederlaag. Dat het kan verkeren qua resultaten in Oss, bewezen de afgelopen twee jaar wel. Wat het nu gaat worden, weet uiteraard niemand. Die vraag wordt morgen vanaf 19:45 uur, onder toeziend oog van 139 supporters in het uitvak, beantwoord in het Frans Heesen Stadion.

Trainer Jack de Gier spreekt met bewondering over de tegenstander van morgen, die volgens de coach met beperkte middelen elk jaar minimaal een rol van betekenis speelt in de Eerste Divisie. “Ook dit jaar hebben ze ondanks het vertrek van sterkhouders Dogan en Smeets weer een goede selectie staan”, aldus De Gier. “Qua speelstijl lijken ze een beetje geswitcht van 5-3-2 naar 4-4-2, al kan dat morgen weer anders zijn.”

Tekst gaat verder onder foto.

Ossenaar Richard van der Venne gaat morgen op bezoek bij zijn voormalige werkgever. (Foto: Erik Pasman)

Vorig seizoen beet Go Ahead Eagles zich tweemaal stuk op de vijfmansdefensie van TOP-trainer Klaas Wels. Beide onderlinge duels eindigden in een 1-0 zege voor TOP Oss. “Ze spelen vanuit een hechte defensie en een snelle omschakeling”, weet ook De Gier. “Aan ons de taak om de restverdediging goed georganiseerd te hebben als we in de aanval zijn.”

Go Ahead Eagles reist naar Oss af zonder zijn captain, Jeroen Veldmate. Hij trainde deze week weer gedeeltelijk mee met de selectie. Komende week hoopt hij volledig aan te sluiten bij de groepstraining. Wout Droste is vandaag geopereerd aan zijn knie. Hierna kan de revalidatie van zijn knieblessure beginnen.

Tekst gaat verder onder foto.

Giovanni Büttner – hier in duel met huidig teamgenoot en oud-Eagle Lion Kaak – maakte vorig jaar zijn competitiedebuut voor Go Ahead Eagles in Oss. (Foto: Henny Meyerink)

Bij tegenstander TOP Oss staan veel oud-Eagles onder contract. Sterker nog: TOP Oss-coach Klaas Wels kan bijna een heel elftal opstellen met oud-spelers van Go Ahead Eagles. Dennis Hettinga, Levi Opdam, Lion Kaak, Sjoerd Overgoor, Giovanni Büttner, Cas Peters en Pieter Langedijk hebben immers allemaal een verleden in De Adelaarshorst.

Die oud-Eagles en hun teamgenoten pakten vier punten in hun eerste vijf duels. TOP Oss begon het seizoen met een 2-1 overwinning op Jong Ajax, maar in de vier duels daarna pakte het alleen nog een punt in het doelpuntloze thuisduel met De Graafschap. Afgelopen zondag gingen de Brabanders op bezoek bij Roda JC en dat duel werd met 2-1 verloren door de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie.

Vorig seizoen verloor Go Ahead Eagles met 1-0 in het Frans Heesen Stadion. De Deventer ploeg speelde toen de hele tweede helft met tien man na een rode kaart in de 43e minuut voor Thomas Verheydt. Het seizoen daarvoor had Go Ahead Eagles minder moeite met de club uit Noord-Brabant: 1-6 winst. In totaal speelde Go Ahead Eagles zestien keer een uitwedstrijd in Oss en in zes van die duels wisten de Deventenaren als winnaar van het veld te stappen.

Tekst gaat verder onder video.

Samenvatting van de laatste zege in Oss. In 2017 werd het – een tikkeltje geflatteerd, maar wat geeft het? – 1-6.

De wedstrijd van morgenavond begint om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Ruperti. 139 Eagles-fans supporten Go Ahead Eagles in het uitvak in Oss. Mooi dat jullie erbij zijn en alvast een goede reis gewenst! Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl

Uit het archief: de Awaydays Aftermovie van FC Oss-uit van twee seizoenen geleden: