Eerste Selectie

Vooruitblik Vitesse – Go Ahead Eagles

Acht dagen na de krankzinnige wedstrijd tegen Heracles Almelo staat het uitduel tegen Vitesse op het programma. In het GelreDome treft Go Ahead Eagles een ploeg die goed in vorm is, met bovendien een Europese overwinning tegen Tottenham Hotspur op zak.

Zo gaan beide ploegen met veel vertrouwen de tiende speelronde van de Eredivisie in, weet ook Eagles-coach Kees van Wonderen. “Wij hebben natuurlijk een schitterende pot achter de rug”, begint hij. “Maar als trainer heb je dat in de wedstrijd niet eens zo bewust door. Dan ben je meer met het spel zelf bezig. Pas achteraf, als je de beelden terugkijkt, besef je wat voor prachtige ambiance het was. Dan krijg je kippenvel, hoor. Het geeft vertrouwen dat je met negen man alsnog de overwinning over de streep weet te trekken. Daar mochten we best even van genieten.”

Maar naast dat er genoten werd, moest er ook geanalyseerd worden. “Tegen Heracles ging lang niet alles goed”, aldus Van Wonderen. “Ik vond dat we bij vlagen slordig aan de bal waren en dat we foutjes maakten in de opbouw. Dat moet beter, maar aan de andere kant hoort dat ook bij onze manier van spelen. We willen van achteruit opbouwen, lef tonen, initiatief nemen. Daar hoort een bepaald risico bij. Al heeft Vitesse wel een ploeg die dat soort fouten kan afstraffen, met snelle spelers voorin die het verschil kunnen maken. We moeten daar alert op zijn.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Heracles Almelo

Vitesse verkeert in een uitstekende vorm. Achtereenvolgens werd er tegen Feyenoord, N.E.C. en Tottenham Hotspur gewonnen. Laatstgenoemde ploeg werd gisteren met 1-0 verslagen in het GelreDome. “Die wedstrijd heb ik zeker gezien”, vertelt Kees van Wonderen. “En onze observaties van dat duel hebben we vandaag besproken in de kleedkamer. Vitesse is een fitte ploeg die goed op elkaar is ingespeeld. In een systeem met vijf verdedigers hebben ze een duidelijk plan, maar ze wisselen nog wel eens tussen twee en drie aanvallers. We moeten op beide scenario’s voorbereid zijn.”

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Heracles zijn er enkele mutaties binnen de wedstrijdselectie. Giannis-Foivos Botos en Isac Lidberg ontvingen tegen de mannen uit Almelo de rode kaart, wat hun respectievelijk twee en drie wedstrijden schorsing opleverde. “Verder zitten Gerrit Nauber en Martijn Berden weer bij de selectie”, weet Van Wonderen te vertellen. “Gerrit zou eventueel 90 minuten kunnen spelen, voor Martijn is dat nog te vroeg.” Wie nog niet fit zijn voor de wedstrijd in Arnhem, zijn Sam Crowther, Frank Ross en Turan Tuzlacik.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Vitesse
Terug naar overzicht