Eerste Selectie

Vooruitblik Willem II – Go Ahead Eagles

Met een ietwat uitgedunde selectie treedt Go Ahead Eagles morgenavond in Tilburg aan tegen Willem II. De personele problemen zijn volgens Kees van Wonderen vervelend, maar: “het biedt ook kansen”, vindt de trainer.

Waar de wedstrijd tegen FC Groningen al gespeeld moest worden zonder onder anderen Bas Kuipers, Marc Cardona en Ogechika Heil, liep ‘de lijst met afwezigen’ steeds hoger op naarmate de wedstrijd vorderde. “We zullen het inderdaad ook zonder Inigo Córdoba, Joris Kramer en Giannis Botos moeten doen”, begint Van Wonderen. “Zo begint de spoeling dunner te worden. Gelukkig hebben we een selectie waarmee we die klappen kunnen opvangen, en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we genoeg kwaliteiten hebben om de personele problemen op te lossen. Het biedt voor een aantal spelers ook kansen, die zijn gebrand om zich te laten zien. Dat kan ook wat los maken. Daarnaast is het een mogelijkheid om een aantal jongens uit Onder-21 mee te nemen met de wedstrijdselectie. We zullen het in Tilburg moeten doen met die spelers die we hebben; ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen.”

Am3i3056

In Tilburg kan Go Ahead Eagles zich revancheren van de nederlaag tegen FC Groningen. Van Wonderen: “Afgelopen zondag merk je dat als niet alles klopt, je een matige wedstrijd voor de dag legt die je vervolgens verliest. Maar het hele seizoen gaat het zo zijn. Als je goed bent, kan je tegen iedereen een resultaat halen; kijk maar naar Ajax-uit. Maar als wij niet goed zijn, kunnen we van iedereen verliezen. Het zit allemaal heel dicht bij elkaar. Als we dan een keer verliezen zoals zondag, moeten we niet in paniek raken. Daar gaat een streep onder en de focus moet dan weer op de volgende tegenstander zijn. Dat doen we nu ook.”

Die volgende tegenstander is Willem II, een ploeg die Van Wonderen met zijn staf uiteraard uitvoerig heeft geanalyseerd. “Willem II is een team met veel gevaarlijke wapens”, volgens de coach. “Ze brengen elke wedstrijd veel energie en power in de wedstrijd, en met snelle buitenspelers en opkomende backs hebben ze een geweldige drive naar voren. De as is degelijk en daarmee hebben ze een uitgebalanceerd elftal. Ze mogen nu sportief in een wat mindere fase zitten, maar dat zegt natuurlijk niets. Het kan juist een drijfveer zijn voor Willem II om de situatie koste wat het kost om te buigen. Het zal een interessante wedstrijd worden.”

Zoals gezegd is het lijstje met afwezigen groot voor deze wedstrijd. Bas Kuipers is één van de geblesseerden, maar met de linksback gaat het de goede kant op volgens Van Wonderen. “Met Bas gaat het voorspoedig”, zijn de hoopvolle woorden van de trainer. “Natuurlijk kost zijn blessure wat tijd, maar hij staat alweer op het trainingsveld en het ziet er prima uit. De hoop is dat hij voor de kerst nog een aantal wedstrijden in actie kan komen; garanderen kan ik het uiteraard niet.” Naast Kuipers zijn ook Ogechika Heil, Marc Cardona, Giannis Botos en Sam Crowther geblesseerd. Inigo Córdoba en Joris Kramer zijn geschorst wegens hun rode kaarten in de wedstrijd tegen FC Groningen.

Fotografie: Erik Pasman en Henny Meyerink.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Psv
Terug naar overzicht