Vriendschappelijke dubbelremise in Domstad

“Gewoon lekker voetballen.” Die opdracht gaf Jack de Gier zijn selectie mee voor de dubbele oefenpartij tegen Jong FC Utrecht vanmiddag. Op Sportcomplex Zoudenbalch startten tegelijkertijd twee wedstrijden van twee keer 30 minuten: de ene eindigde in 1-1, de andere in 0-0.

De enige Go Ahead Eagles-goal van de middag werd gemaakt door Antoine Rabillard (foto), wiens loopactie op waarde werd geschat door Jenthe Mertens. De Franse spits verschalkte de doelman met een fraaie stift en bracht zijn team – bestaande uit de basisploeg van de afgelopen weken – op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft kwam Jong FC Utrecht langszij.

In de andere wedstrijd was een strafschop voor Jong FC Utrecht het meest opvallende moment. Doelman Mark Spenkelink, die de zieke Jay Gorter verving, pakte de penalty echter, waardoor de 0-0 stand op het bord bleef staan.

Trainer Jack de Gier blikt tevreden terug op de oefensessie in Utrecht, waar vrijwel alle selectiespelers een uur actie kwamen. “De jongens zijn fit en gretig teruggekeerd van de korte winterbreak”, aldus De Gier. “We willen het goede gevoel van voor de winterstop doortrekken, dus vandaag heb ik de spelers meegegeven gewoon lekker te voetballen. Vanaf dinsdag begint de echte voorbereiding op Almere City FC-thuis.”