Samuel Wakana

Voor aanvaller Samuel Wakana (19) was de oefenwedstrijd tegen Voorwaarts Twello (1-5 winst) weliswaar op vertrouwd terrein, de positie als rechtervleugelverdediger was totaal nieuw voor hem. “Misschien ooit een keer in de F-jes, maar verder was dit de allereerste keer dat ik in de verdediging stond. Het was wel even wennen als rechtsback, maar gelukkig werd ik prima gecoacht door Sam (Beukema, red.) en door de trainers.”

De Twellonaar speelde in zijn jongste jeugdjaren bij Voorwaarts. In de loop van het afgelopen seizoen kwam Wakana van Go Ahead Eagles Onder-19 bij de eerste selectie van Go Ahead Eagles terecht. Met twee korte invalbeurten tegen Telstar (zijn profdebuut) en TOP Oss aan het eind van het seizoen.

Dit seizoen sloot hij definitief aan bij de eerste selectie, waar hij inmiddels de eerste tien dagen van de voorbereiding in Terwolde meemaakte. “Het is echt wel aanpoten”, vindt Wakana. “Het niveau is toch een stuk hoger dan bij Onder-19. Omdat vanavond twee aanvallende proefspelers (Antoine Rabillard en Adrian Edqvist, red.) meededen, kwam ik in de achterhoede terecht. Maar het was fijn om weer op het veld van Voorwaarts te staan. Ik kwam zoveel bekenden tegen. Dat is altijd mooi”

Klik hier voor het verdere programma van de voorbereiding.

Foto boven: Erik Pasman