Go Ahead Eagles heeft tijdens het weekend contact gehad met de burgemeester van Emmen, de heer Bijl. Deze gaf aan dat een nieuwe aanvraag om in Emmen te spelen niet gehonoreerd zal worden. Vanzelfsprekend respecteert de club dit besluit en heeft zij nogmaals haar excuses aan de burgemeester overgebracht.

Hiermee hebben de gebeurtenissen in het centrum van Emmen ook qua gevolgen voor Go Ahead Eagles een grote schaduw over de voor de rest zeer feestelijk verlopen dag geworpen. Immers, de sfeer in en rond het stadion was fantastisch en iedereen die daarbij aanwezig was heeft hier aan bijgedragen én ten volste van genoten. Een kleine groep individuen dat zich Go Ahead Eagles-supporter noemt, heeft zowel de club als de échte fans van Go Ahead Eagles echter voor grote problemen gesteld. Niet alleen is er sprake van imagoschade; ook dient er onder grote tijdsdruk een nieuwe accommodatie voor de eventueel te spelen tweede ronde van de Europa League te worden gevonden. Als dit al lukt, zijn flinke concessies van club (financieel) en fans (afstand, combiregelingen) niet uit te sluiten.

Bovendien heeft de arbeidsorganisatie van Go Ahead Eagles het al extreem druk met zowel de verbouwing van het eigen stadion als de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en leiden deze gebeurtenissen tot een onnodige en ongewenste verdere toename van de werkdruk.

De organisatie van Go Ahead Eagles, die door de wandaden van deze afbrekers voor een grote uitdaging is gesteld, voelt zich echter gesterkt door de steun van al die duizenden mensen die met recht het predicaat ‘Go Ahead Eagles-supporter’ verdienen. Samen staan we sterk, ondanks de daden van een enkeling die slechts pretendeert onze club te supporten.