Eerste Selectie

Warner Hahn naar Go Ahead Eagles: ‘Geweldige aanhang, mooi stadion, goed veld’

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met doelman Warner Hahn (29). De kersverse Surinaams international tekent een contract voor één seizoen in De Adelaarshorst.

De Rotterdamse doelman kwam de afgelopen jaren uit voor onder meer FC Dordrecht, PEC Zwolle, Feyenoord, sc Heerenveen en Anderlecht. Waarom nu de stap naar Go Ahead Eagles? “Eigenlijk is het de afgelopen week heel snel gegaan”, zegt hij. “Ik had een goed gesprek met de trainer en technisch manager. Natuurlijk kende ik de club al, onder meer van de wedstrijden die ik tegen ze heb gespeeld. Het mooie is dat dat altijd vijandige wedstrijden waren, vanwege de rivaliteit met FC Dordrecht en bovenal PEC Zwolle. Dat vond ik alleen maar positief: Go Ahead Eagles heeft een geweldige aanhang, een mooi stadion en een goed veld.”


Beeld uit 2012: FC Dordrecht-doelman Warner Hahn voorkomt dat Freek Heerkens tot scoren komt. (Foto: Erik Pasman)

‘Big shoes to fill’. Zo omschrijven de Engelsen treffend de taak iemand op te volgen die een uitstekende prestatie heeft geleverd. Recordpakker Jay Gorter opvolgen kan je daar zeker onder scharen, weet ook Hahn. “Ik denk niet dat we komend seizoen zo vaak de nul gaan houden als afgelopen seizoen”, lacht hij. “Jay heeft natuurlijk heel goede wedstrijden gekeept en ook verdedigend stond het goed. Aan ons nu de taak dat vast te houden met het hele team.”

Hahn ziet daarin niet alleen een rol voor zich weggelegd in het keeperswerk. Hij hoopt ook met zijn ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan het uitdagende doel: handhaving. “De ploeg van Go Ahead Eagles is jong. Voor mij is het heel belangrijk mijn teamgenoten te helpen waar ik kan.” De doelman kan niet wachten daarmee te beginnen. “Ik voel me goed, fit. Waar de meeste spelers misschien vakantie hebben gehad, was ik de afgelopen maanden volop bezig met Suriname in de WK-kwalificatie en Gold Cup. Ik heb niet veel vrij gehad, maar lekker gespeeld en getraind. Ik ben heel erg fit en heb echt zin om te beginnen bij Go Ahead Eagles.”

Tekst gaat verder onder video.

Technisch manager Paul Bosvelt over de nieuwste aanwinst van de club: “De zoektocht naar een nieuwe doelman na het vertrek van Jay heeft uiteindelijk behoorlijk wat tijd in beslag genomen. Het is een sleutelpositie in het veld, dus zijn we niet over één nacht ijs gegaan. We zijn zeer tevreden dat we Warner nu vast hebben kunnen leggen. Met hem hebben we een sterke doelman vast kunnen leggen, die veel ervaring heeft op Eredivisieniveau. Daarnaast is het een voordeel dat hij Nederlands spreekt, vanwege de rol die een keeper heeft in de coaching en om de organisatie te bewaken.”


Foto: Rocketboys

Terug naar overzicht
Gae Website Popup