Zondagmiddag staat de IJsselderby op het programma. GA Eagles moet het in Zwolle stellen zonder Van der Meer, De Sa, Van Ooijen en Amevor, maar mét het tegen Ajax getankte vertrouwen.

“Natuurlijk is deze wedstrijd speciaal”, zegt trainer Foeke Booy. “Allereerst is het een wedstrijd waarin punten gehaald kunnen worden. Maar zeker voor de fans en de buitenwacht heeft deze wedstrijd iets extra’s, zijn deze derby’s de krenten in de pap. De beleving, de sfeer… Ook voor ons een extra motivatie. Niet in de laatste plaats omdat we deze wedstrijden ook in de toekomst op het hoogste niveau willen spelen.”

Met PEC Zwolle ontmoet Go Ahead Eagles de nummer vijf van de ranglijst. “Zwolle maakt een goed seizoen door, zeker”, weet Booy. “Deze wedstrijden staan echter op zich. Daarbij moeten we vooral naar onszelf kijken. Het is natuurlijk doodzonde dat we op deze manier nul punten overhielden aan het duel met Ajax. Alleen, als we buiten dat moment in de slotfase denken, blijft over dat we als team echt een antwoord hebben gegeven op de weifelende periode van daarvoor. We speelden dwingender, met meer beweging en diepgang. Hiermee hebben we Ajax in de tweede helft op de knieën gedwongen, lag een zege meer voor de hand dan een gelijkspel. Als we hetzelfde brengen als tegen Ajax, kunnen we het iedereen heel moeilijk maken. Ook Zwolle.”