Onmisbaar zijn ze voor Go Ahead Eagles. De stewards van de club die zorgen dat voor, tijdens en na de wedstrijd alles in goede banen wordt geleid in en rondom De Adelaarshorst. Zelfs bij uitwedstrijden zijn ze present. Ze houden zich onder meer bezig met hospitality (gastvrijheid) en veiligheid.

De afgelopen periode mocht Go Ahead Eagles vijf nieuwe stewards verwelkomen, die we de komende weken graag aan u voorstellen. Vandaag in aflevering 2: Hessel Krap (19).

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Jeffrey Hurenkamp

Hessel, waarom ben je steward geworden?
Ik heb altijd al een groot verantwoordelijkheidsgevoel gehad. Dat zit gewoon in mijn karakter. Het sociale gedeelte en de veiligheid spreken me heel erg aan.

Heb je een verleden bij de club?
Een verleden niet, maar ik bezocht wel af en toe een wedstrijd. Het werk van steward leek me direct al gaaf. Na een gesprek op de club mocht ik de cursus gaan volgen. Die heb ik nu succesvol afgerond. Ik ben geen echte Deventenaar, maar kom uit Bathmen. Wel woon ik sinds kort op mezelf in Deventer.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb nu een tussenjaar, maar in het nieuwe schooljaar begin ik met de opleiding tot verkoopleider.

Hoe zijn je eerste steward-ervaringen?
Het is mooi om te beseffen dat mensen nooit boos op míj zijn als ze het ergens niet mee eens zijn, maar op het uniform. In het begin heb ik als gastheer op de hoofdtribune gestaan, maar ik zou het liefst bij het uitvak staan.

Waar haal je voldoening uit?
Je mond is je sterkste wapen. Dat is mooi om te ontdekken. Je begint met begrijpend vragen in een rustige setting. Nu ben ik verbaal wel goed aangelegd, dus dat komt goed uit. Dat je het als stewards met elkaar doet, vind ik ook erg mooi. We hebben allemaal hetzelfde gele hesje en zijn één team met één taak: dat iedereen een prettige wedstrijd beleeft en dat voor iedereen de veiligheid is gewaarborgd.

Wil jij ook steward worden bij de mooiste voetbalclub van Nederland? Meld je dan aan via info@ga-eagles.nl.