Zondag begint de Eredivisie voor Go Ahead Eagles met een thuiswedstrijd tegen Groningen. Trainer Foeke Booy moet het stellen zonder Giliano Wijnaldum, Mawouna Amevor en Lars Lambooij. De oefenmeester heeft voor Erik Cummins (foto) gekozen als eerste doelman.

Nu de voorbereiding tot een einde is gekomen, kan Foeke Booy de balans opmaken. “De selectie staat er conditioneel en fysiek goed op. In de breedte zijn we er sterker op geworden ten opzichte van vorig jaar. De oefencampagne hebben we prima afgesloten met de 2-0 zege op Istanbul BB, in een wedstrijd waarin we weinig weggaven. Maar nu is het mooi geweest met de voorbereiding. We verheugen ons enorm op zondag.”

Drie spelers zijn niet inzetbaar. Dit zijn Mawouna Amevor (stressfractuur in de voet), Lars Lambooij (knie) en Giliano Wijnaldum (botkneuzing in het onderbeen).

Afgelopen dinsdag heeft Booy gesproken met Mickey van der Hart en Erik Cummins. De trainer heeft besloten laatstgenoemde de voorkeur te geven. Dat betekent dat Cummins zondag op zijn verjaardag zijn officiĆ«le debuut gaat maken voor GA Eagles. “Erik heeft het in de voorbereiding fantastisch gedaan. Natuurlijk hebben we Van der Hart gehaald, maar dat betekent niet dat ik niet eerlijk moet zijn. We hebben de Erik Cummins gezien die we vorig seizoen, mede dankzij blessures, minder hebben kunnen zien. Vandaar mijn keuze op hem.”

Met FC Groningen treft de Deventer ploeg een team dat al Europees heeft gespeeld. Tegen Aberdeen ging de ploeg van Erwin van der Looi in twee duels onderuit. “Het is een team dat verzorgd voetbal wil spelen. Zij hebben natuurlijk al om het eggie gespeeld. Wij kijken ernaar uit dat ook te doen, en gaan met het publiek achter ons voor de winst.”