nieuws
nieuws

Vanaf 1 juli 2014 maakt Go Ahead Eagles niet langer deel uit van de RJO (Regionale Jeugd Opleiding) FC Twente, een samenwerkingsverband tussen FC Twente, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles.

 

 

 

Vanaf die datum vertrekt de RJO FC Twente van de locatie Twello. De KNVB staat niet toe dat FC Twente zonder Go Ahead Eagles een RJO aanhoudt in het verzorgingsgebied van de club uit Deventer.

Eind 2008 werd een eerste aanzet gegeven tot de samenwerking tussen de jeugdopleidingen van FC Twente/Heracles Almelo en Go Ahead Eagles. In 2009 werd deze samenwerking geïntensiveerd en een gezamenlijke Regionale Jeugdopleiding gevormd met locaties in Hengelo en Twello. Go Ahead Eagles zegde in de zomer van 2013 de samenwerking op.

Edwin Lugt, voorzitter Go Ahead Eagles: “Zoals bekend hebben wij op verzoek van onze achterban eerder dit jaar besloten een onderzoek te doen naar de mogelijke herinvoering van onze jeugdopleiding. Dit proces is inmiddels in volle gang. Hangende de uitkomst van het onderzoek hebben wij in goed overleg met FC Twente besloten de samenwerking reeds aan het einde van dit seizoen te beëindigen, ondanks het feit dat de overeenkomst formeel tot 1 juli 2015 liep. Wij danken FC Twente en Heracles Almelo voor de constructieve wijze waarop de clubs de afgelopen jaren met elkaar hebben samengewerkt”

Cees Lok, Technisch Manager van FC Twente: “Go Ahead Eagles en FC Twente hebben de afgelopen jaren, in prettige samenwerking met SV Twello, de beste 9- tot 15-jarige jeugdspelers in de regio Deventer de kans gegeven hun toptalent te ontwikkelen. Voorbeelden van spelers die uit deze samenwerking voortkomen en nu op het allerhoogste niveau spelen zijn o.a. Steven Berghuis en Dario Tanda. Go Ahead Eagles zal vanaf 1 juli 2014 de samenwerking beëindigen. FC Twente bedankt Go Ahead Eagles voor de goede samenwerking de afgelopen vijf seizoenen.”