edwinlugt
edwinlugt

Wekelijks gaat GA-Eagles.nl even om tafel met voorzitter Edwin Lugt om met hem enkele lopende zaken te bespreken. We bespreken wat leeft bij de club en onder de supporters.

 

 


Edwin Lugt, hoe heb jij de bijeenkomst over de plannen voor een eigen jeugdopleiding van afgelopen maandag ervaren?
“Als erg inspirerend. Het was bedoeld om te informeren en enthousiasmeren en dat is in mijn ogen zeker gelukt. We zitten in de onderzoeksfase, maar vonden het erg belangrijk de amateurclubs uit de regio daar goed over op de hoogte te houden. Met een opkomst van veertig clubs, is dat voor nu goed gelukt. Ik proefde enthousiasme onder de clubs over met name twee onderdelen van de toespraak van Henk ten Cate. Ten eerste dat het individu centraal staat en ten tweede dat we het erg belangrijk vinden dat de kinderen opgroeien in hun eigen sociale omgeving. En dus niet om zeven uur ’s ochtends worden opgehaald met een busje, om ’s avonds laat weer terug te komen.”

 

Er heerst her en der wat onduidelijkheid. Is het definitief dat er een jeugdopleiding komt?
“Daar gaan we voor, maar er zijn nog veel stappen te zetten. Gelukkig zijn er veel mensen die een actieve rol in het project willen spelen. Samen gaan we onze schouders eronder zetten. Maar nogmaals, er moet nog veel gebeuren.”

Dan de B-Side. Zijn er sinds de goedkeuring van de KNVB voor het creëren van een grotere staantribune nog updates?
“Nou, ik merkte dat de vraag bij de achterban leeft waarom het nog niet zeker is dat het ook daadwerkelijk op korte termijn gebeurt. Dat zit zo: de afgelopen maanden hebben we met verschillende partijen – politie, brandweer, externe specialisten, supporters én KNVB – zeer gedetailleerd onderzocht of en hoe het aantal staanplaatsen zou kunnen worden vergroot. Nu de laatste goedkeuring, die van de KNVB, binnen is, wordt het echt menens. Vandaar dat we met eerdergenoemde partijen nog één keer alles willen nalopen. De veiligheid van de bezoekers staat te allen tijde voorop. Vandaar dat we weloverwogen te werk willen gaan, want er zijn de nodige aanpassingen nodig. Een optie is dat we daarbij gefaseerd te werk gaan.”

 

De Supportersraad bracht onlangs naar buiten dat er door de KNVB al bij vier duels van Go Ahead Eagles een vooronderzoek is gestart. Wat vind je daarvan?
“Wij staan er als bestuur volledig achter dat de Supportersraad dit naar buiten toe heeft gecommuniceerd. Zij hebben hiermee gewoon een terechte constatering gedaan. Het gaat om onderzoeken naar onder meer spreekkoren en vernielingen, dus dat zijn serieuze zaken. Door het te communiceren geven we ook een signaal af naar onze achterban dat dit soort zaken ervoor kunnen zorgen dat er bij uitwedstrijden nog meer beperkingen worden opgelegd. Dit terwijl wij juist alles in het werk stellen dat onze fans zo prettig en klantvriendelijk mogelijk onze uitwedstrijden kunnen bezoeken. De realiteit is echter dat dit soort zaken in dat kader contraproductief werken, of we het nou leuk vinden of niet.”

 

Tot slot: zondag staat de wedstrijd tegen Vitesse op het programma. Wat verwacht je daarvan?
“De koploper op bezoek krijgen is natuurlijk altijd geweldig. Ik heb begrepen dat we zelfs ‘Wedstrijd van de week’ zijn bij de NOS. Ik verwacht een geweldige sfeer. Hopelijk duurt het voetbalfeest ditmaal langer dan 21 minuten, haha!”