Verlies bij FC Twente voor Eagles

GA Eagles heeft de euforie van de 4-1 zege tegen PEC Zwolle niet kunnen omzetten in een stunt bij FC Twente. De in bloedvorm stekende ploeg uit Enschede had aanvankelijk de grootste moeite met het spel van de Eagles, die compact begonnen en met scherpe uitbraken vier redelijk tot grote kansen afdwongen Deniz Türüc trof de lat, Jeffrey Rijsdijk vond doelman Nick Marsman op zijn weg.

Jarchinio Antonia had een vrije schietkans en Xander Houtkoop kogelde na een fantastische aanval de bal over het doel. Aan de andere kant ging het na ruim 20 minuten ineens mis na een discutabele corner. Twente had een slimme variant in petto en plots stond stilist Gutiérrez vrij om de 1-0 in te rebounden.

De rest van de eerste helft was een schaaksspel, waarin Go Ahead Eagles duidelijk liet zien geleerd te hebben van de slechte fases tegen Ajax en NAC. Aan de andere kant loerde FC Twente massaal op eigen helft, waardoor het tempo van de adembenemende eerste fase als sneeuw voor de zon verdween. Dat tempo werd er na rust in een wel heel hoge versnelling door het jonge Twente uitgegooid, waardoor Go Ahead Eagles onder druk kwam te staan en er niet meer zo gemakkelijk uit kwam. De 2-0 hing al een tijdje in de lucht, toen Castaignos vogelvrij mocht scoren, hoewel de spits later eerlijk toegaf zowel buitenspel te hebben gestaan als hands te hebben gemaakt. Prompt kwam de 2-1. Antonia liet Bengtsson zijn hielen zien en die trok hem onderuit: penalty en geel. Jop van der Linden schoot onberispelijk en hard binnen. Te snel echter was het aan de andere kant ook weer raak. Tadic verzilverde een vrije trap net buiten de zestien, waarbij de muur geschrokken week na zijn knal en Room kansloos was op de zuivere trap.

FC Twente liet vervolgens zien waarom het een titelkandidaat is, Go Ahead Eagles restte de wetenschap dat het lange fases in de eerste helft voetballend goed meekon met de ploeg uit Enschede. De 3-1 eindstand was echter een terechte. Bart Vriends kreeg nog een gele kaart, maar gelukkig voor hem is hij niet geschorst tegen zijn oude club FC Utrecht, volgende week zondag. Dat was ook wel heel zuur geweest, Vriends miste door een schorsing de eerste wedstrijd van het seizoen in… Utrecht.

Opstelling Go Ahead Eagles: Room; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk; Antonia (89. Kavak), Overgoor, Türüc (83. Lambooij), Houtkoop (83. Godée); Rijsdijk, Falkenburg.