Bij het streven om het aantal coronabesmettingen in Nederland omlaag te brengen, besloot de regering gisteravond om maatregelen te treffen die het aantal reisbewegingen moet beperken. Eén van deze maatregelen betrof het aan banden leggen van competitie- en oefenwedstrijden in het amateur- en jeugdvoetbal. Dit houdt onder meer in dat de zes jeugdteams van Go Ahead Eagles de komende vier weken niet in wedstrijdverband in actie komen.

Een flinke domper, vindt ook Eric Whittie (Hoofd Opleiding Go Ahead Eagles), die echter voldoende alternatieven ziet voor de jeugdspelers van Go Ahead Eagles om zich te blijven ontwikkelen. “De Nederlandse regering heeft in de afgelopen periode meerdere malen aangegeven dat zij het belang van sportbeoefening en sportbeleving heel belangrijk vindt. De maatregelen die nu worden getroffen zijn niet leuk, maar bieden nog wel ruimte om onze jeugdteams – ondanks dat er geen competitie- en oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden – een redelijk alternatief te bieden.”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Carlo Bruil)

De trainingen van de jeugdteams blijven gewoon doorgaan, er worden op vrijdagmiddag onderlinge oefenwedstrijden gespeeld (wat wel is toegestaan) en indien nodig worden er aangepaste programma’s opgesteld. Whittie: “De nieuw ontstane situatie is uiteraard niet optimaal, maar we moeten er met z’n allen het beste van maken. De komende weken moeten we zien te roeien met de riemen die we wél hebben en hopelijk kunnen we snel weer van meer middelen, mogelijkheden en vrijheden gebruik maken. Dat is niet alleen voor de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding belangrijk, maar voor de gehele samenleving.”

Geen reacties meer mogelijk.