Het zijn op voetbalgebied de weken van de waarheid. Niet alleen voor de eerste selectie van Go Ahead Eagles, maar ook voor de vier jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. Met nog drie competitiewedstrijden voor de boeg staat er nog het nodige op het spel.

Go Ahead Eagles Onder-19 brengt morgen (zaterdag 11 mei) een bezoek aan hekkensluiter Alexandria ’66 O19. Om zich in de Eerste Divisie-laag te vrijwaren van nacompetitievoetbal, zou een zege in Rotterdam een welkom geschenk zijn voor het team van O19-trainer Jan Kromkamp.

Ook Go Ahead Eagles Onder-17 is er in de Eerste Divisie-laag alles aan gelegen om de nacompetitie te ontlopen. Morgen reist het team van O17-trainer Uǧur Yildirim af naar Flevoland voor de wedstrijd tegen koploper Almere City FC O17.

Voor Go Ahead Eagles Onder-15 staat de strijd om het kampioenschap van de Tweede Divisie D centraal. Morgen brengt het team van O15-trainer Tristan Berghuis een bezoek aan Groningen, waar het als koploper aantreedt tegen GVAV-Rapiditas O15. Zelf winnen zou ‘dubbele winst’ zijn voor Onder-15 in de wetenschap dat FC Emmen O15 (tweede met twee punten minder) en FC Groningen O15 (derde met drie punten minder) morgen tegenover elkaar staan in Drenthe.

Met een voorlopige vijfde plaats in de Eerste Divisie-hoog doet Go Ahead Eagles Onder-13 het na de winterstop meer dan verdienstelijk. Ook het team van O13-trainer Jip Ellenbroek wacht morgen een uitwedstrijd. In Leeuwarden is SC Cambuur O13 de tegenstander.

 

Wedstrijdprogramma zaterdag 11 mei

Eerste Divisie-laag (12:30 uur, sportpark Oosterflank, Rotterdam):
Alexandria ’66 O19 – Go Ahead Eagles O19

Eerste Divisie-laag (15:00 uur, sportpark Fanny Blankers Koen, Almere):
Almere City FC O17 – Go Ahead Eagles O17

Tweede Divisie D (12:30 uur, sportpark Kardinge, Groningen):
GVAV-Rapiditas O15 – Go Ahead Eagles O15

Eerste Divisie-hoog (11:45 uur, sportpark Kalverdijkje Noord, Leeuwarden):
SC Cambuur O13 – Go Ahead Eagles O13