Morgen is het Eerste Kerstdag en je zit met familie en vrienden aan het kerstdiner. Terwijl het gourmetstel aanstaat, de stokbrood met kruidenboter rondgaat en de kerstcadeaus worden uitgepakt gaat ineens de bel. Je opent de deur en daar staat een (oud-)Eagle met de vraag of hij/zij mag aanschuiven bij het kerstdiner. Wie mag er bij jou aanschuiven en waarom? Zes supporters mijmeren over die vraag.

Dennis

“Thomas Verheydt mag best aanschuiven bij het kerstdiner. Mijn moeder ligt in het ziekenhuis en ze had vorig jaar maar één wens: ze wilde graag een muts hebben van Verheydt. Die heeft ze toen van hem gekregen. Daarnaast sprak hij een videoboodschap voor haar in en dat deed haar heel veel. Een prachtig gebaar van Thomas, waar we met kerst zeker aan terug zullen denken.”

Tekst gaat verder onder foto.

Ben

“Bij mij mag een speler uit de oude doos aanschuiven: Gerrit Niehaus. Hij is een echte Deventenaar, bleef de club altijd trouw en kon bovendien ook erg goed voetballen. Gerrit mag zeker aanschuiven bij ons!”

Tekst gaat verder onder foto.

Eddy

“Al 60 jaar kom ik naar De Adelaarshorst. Keuzes genoeg dus, haha. Toch kies ik voor twee spelers die nu nog bij Go Ahead Eagles voetballen: Jaroslav Navrátil en Jeroen Veldmate mogen zeker mee-eten tijdens kerst. Navrátil omdat ik dat echt een goede speler vind, terwijl Veldmate een echte leider is. Veldmate mag dan ook aan het hoofd van de tafel zitten, haha.”

Tekst gaat verder onder foto.

Marriët

“Orhan Džepar mag bij mij aanschuiven. Jammer dat hij niet meer voor ons speelt. Džepar liep altijd als een hinde over het veld. Hij heeft een prachtige loop. Het lijkt me erg gezellig om met hem eens aan tafel te zitten tijdens het kerstdiner.”

Tekst gaat verder onder foto.

Corine

“Het lijkt mij wel gezellig om eens met Maarten Pouwels een hapje te gaan eten. Hij ontwikkelt zich goed sinds zijn komst naar de club en lijkt me bovendien ook een heel lieve jongen.”

Tekst gaat verder onder foto.

Casper

“Marnix Kolder mag best weleens met ons mee eten tijdens Kerstmis. Ik heb hem eens gesproken in het Supportershome en het leek mij een heel aardige vent. Een leuke kerel, daarnaast was hij de ideale Go Ahead Eagles-speler.”.

(Foto’s: Jeffrey Hurenkamp)