De afgelopen drie weken was De Adelaarshorst een van de decors van het WEURO 2017. Voor vier poulewedstrijden en een kwartfinale kwamen een kleine 28.000 toeschouwers naar de Vetkampstraat. Denen, Fransen, Russen, Noren, Engelsen, Oostenrijkers, Zwitsers, Zweden, Schotten en Spanjaarden; allemaal wisten ze de weg naar de Fanzone op De Brink en later naar het stadion te vinden.De aanvankelijke scepsis die heerste bij sommigen, werd de afgelopen weken volledig weggenomen. De hotels en restaurants zaten vol en met een toeschouwersgemiddelde van ruim 5.500 was het stadion elke wedstrijd uitstekend gevuld. Bovendien waren miljoenen kijkers uit heel Europa getuige van de wedstrijden in De Adelaarshorst. De stad, het stadion en de sfeer waren vijf keer op prime-time in beeld, nationaal en internationaal.Natuurlijk was de ene wedstrijd sportief beter dan de andere, dat houd je altijd. Maar dat Deventer toplanden mocht begroeten, blijkt wel uit het feit dat 6 van de 8 kwartfinalisten en 3 van de 4 halve finalisten in De Adelaarshorst speelden.Voor ons zit het WEURO 2017 er nu op. Voor de club een leerzame, enerverende en intensieve ervaring. Met Engeland-Frankrijk als mooie passende afsluiting. God Save The Queen door het ‘Engelse’ stadion… Het was echt ‘Football’s coming home’ aan de Vetkampstraat.

We willen alle supporters bedanken voor hun support in het stadion en hun gastvrijheid richting de internationale gasten. Daarnaast bedanken we alle vrijwilligers die er één groot voetbalfeest van hebben gemaakt!

Volg de ontknoping van het WEURO via dit interactieve magazine!Klik hier voor een fotoalbum met meer prachtige foto’s van Erik Pasman.