Winst, gelijkspel en verlies voor Eaglesjeugd

Waar Go Ahead Eagles A1 slechts een punt overhield aan de thuiswedstrijd tegen Achilles 1894 (1-1), daar schotelden de B’tjes het publiek op de Zandweerd tegen Emmen een galavoorstelling voor: 12-1. De C1 ging uit tegen FC Twente met 3-1 onderuit.

GA Eagles A1 - Achilles A1

Yannick der Vries flitste over de rechterflank, maar kon het verschil ook niet maken tegen Achilles 1894 (foto: Erik Pasman).

A1-trainer Harry Decheiver: “We hebben onszelf tekort gedaan. Het klinkt misschien gek, maar wij speelden een hartstikke goede eerste helft met de ene na de andere kans.” De oefenmeester zag goed veldspel en volledige controle. Toch kwamen de Eagles op achterstand door de enige kans die Achilles creëerde. De kopbal was meteen raak. Na rust scoorde spits Givan Werkhoven de gelijkmaker. Een doelpunt van Werkhoven in de slotfase van de wedstrijd werd afgekeurd vanwege (vermeend) buitenspel. Daarmee was het eerste puntenverlies van Go Ahead Eagles A1 een feit. “Zulke wedstrijden horen erbij”, berustte Decheiver. “Wat je aan deze wedstrijd wel zag is dat het verschil tussen de nummer één en nummer drie uit de competitie heel groot is. Alleen belonen wij onszelf niet. Een offday? Nee, want ons spel was niet slecht.”

Isai Marselia maakte het zijn directe tegenstander moeilijk en was betrokken bij menig Deventer aanval (foto: Erik Pasman).

Messcherp

B1-trainer Kick Maatman hield het kort na de eclatante zege van zijn elftal: “Het is moeilijk om messcherp te blijven als het verschil zo groot is. We kwamen op achterstand, scoorden vier keer achter elkaar en denderden in de tweede helft door. Ik heb goed uitgespeelde goals gezien, maar wij hebben wel wat meer weerstand nodig.” Aanvaller Dani Cloteda keerde na een blessure terug bij de B1.

De C-junioren lieten tegen FC Twente zien dat zij gedegen kunnen verdedigen. De Tukkers wonnen, maar trainer Jochem de Weerdt was trots op zijn manschappen. “We speelden tegen kampioenskandidaat nummer één, een hartstikke goede ploeg, met een aantal spelers uit Oranje onder-15.” Na een 1-0 achterstand bracht Quiermo Dumay het jongste Deventer jeugdteam nog voor rust terug in de strijd. Hoewel doelman Mike van Zwolle in de tweede helft een strafschop keerde, kon Go Ahead Eagles niet voorkomen dat Twente uiteindelijk met de winst aan de haal ging. Maar de ‘kleine mannetjes’ van de C1 hadden zich volgens De Weerdt kranig geweerd. “Als wij dit blijven brengen, gaat ons dat punten opleveren.”

Karakteristieken:

Derde divisie D: Go Ahead Eagles A1 – Achilles 1894 A1 1-1 (0-1). Doelpunt GAE: Givan Werkhoven.

Derde divisie D: Go Ahead Eagles B1 – Emmen B1 12-1 (4-1). Doelpunten GAE: Faisal Toryalai (4), Jairzinho Slijngard (2), Samuel Wakana (2), Sjors van den Hoogen (2), Marchello Besselsen, eigen doelpunt Emmen.

Eerste divisie A: FC Twente C1 – Go Ahead Eagles C1 3-1 (1-1). Doelpunt GAE: Quiermo Dumay.