Go Ahead Eagles wint verdiend in Almere

Go Ahead Eagles heeft in de strijd om de bovenste plaatsen uitstekende zaken gedaan. In Almere werd verdiend met 0-1 gewonnen. Istvan Bakx kroonde zich vlak voor rust tot matchwinner in het Yanmar Stadion.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de ranglijstkraker in Almere. De eerste echte schotkans was voor Blackson van de thuisploeg. Verhulst bokste zijn inzet uit de hoek. Aan de andere kant flirtte Go Ahead Eagles drie keer opzichtig met een doelpunt, maar Navrátil (tweemaal) en Lelieveld konden niet de juiste eindpass afleveren.

En zo leek de eerste helft te zorgen voor een 0-0 ruststand. Leek, want drie minuten voor tijd zorgde Istvan Bakx voor de openingstreffer. Lelieveld stuurde de middenvelder diep, waarna hij de bal alleen voor doelman Plattel rustig binnen schoof.

Orhan Dzepar keerde terug in de basiself na een enkelblessure. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles begon sterk aan de tweede helft. De bezoekers combineerden er lustig op los en dit leverde onder meer een kans op voor Dzepar. Doelman Plattel moest zich strekken op zijn schot uit de draai. Almere probeerde ondertussen de wedstrijd te kantelen met een dubbele wissel met twee verse aanvallers: Luckassen en Kip.

Zij zagen hoe Van der Venne na driekwart wedstrijden een enorme kans op de 0-2 liet liggen. Een uitgekiende combinatie met Bakx en dito kapbeweging zette hem vrij voor Plattel. De middenvelder schoot echter voorlangs. Even later ging een kopbal van diezelfde Van der Venne rakelings over het doel. Ook Bakx (schot geblokt) en Stans (schot meter over) konden goede aanvallen niet verzilveren.

Met nog tien minuten op de klok probeerde Almere City FC uit alle macht tot een slotoffensief te komen. Dat zorgde voor ruimte in de omschakeling. Hier leek Van Moorsel van te profiteren, maar alleen voor Plattel schoof de gelegenheidsspits de bal voorlangs.

Ondanks een extra spits en gevaar bij standaardsituaties, bleef de verdediging van Go Ahead Eagles overeind. En dus werd er nipt maar dik verdiend gewonnen door Go Ahead Eagles.