Winst op Telstar door vroege treffer in ijskoud Almelo: 1-0

Go Ahead Eagles heeft in Almelo in een ijskoud Erve Asito met 1-0 gewonnen van Telstar. Jacob Mulenga – die gisteren zijn 37e verjaardag vierde – kroonde zich tot matchwinner door in de vijfde minuut de enige treffer binnen te koppen. Voor Jay Gorter was het de zestiende keer dat hij de nul hield achterin, waarmee hij het clubrecord van Remko Pasveer – dat hij vorige week al evenaarde – scherp stelde.

Met Erkan Eyibil en Giannis Botos als middenvelders naast Luuk Brouwers had Kees van Wonderen tegen Telstar gekozen voor een aanvallend middenrif. Het leverde Go Ahead Eagles al snel in de wedstrijd de openingstreffer op. Jacob Mulenga kopte – zoals hij eerder dit seizoen ook al twee keer eerder had gedaan in Velsen-Zuid – al in de vijfde minuut de openingstreffer tegen de touwen.

De Zambiaanse spits kreeg in de twaalfde minuut zelfs een riante mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Mulenga kreeg een vrije doortocht richting Jasper Schendelaar, maar ‘verslikte’ zich in de bal waardoor de Telstar-doelman redding kon brengen. Aan de overzijde kreeg Telstar een uitgelezen mogelijkheid om in de 21e minuut op gelijke hoogte te komen. Ilias Bronkhorst kon geheel vrijstaand uithalen, maar de rechtsback zag zijn schotpoging smoren tegen het been van Bas Kuipers.

Veel meer uitgespeelde kansen vielen er in de eerste helft niet meer te noteren. Telstar probeerde Go Ahead Eagles op eigen helft terug te drukken, maar het team van Kees van Wonderen bleef relatief eenvoudig overeind en probeerde in de omschakeling voor dreiging te zorgen.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, hoewel echt grote kansen uitbleven in het ijskoude Erve Asito. Daniel Adshead schoot voorlangs, terwijl ook Erkan Eyibil en Jacob Mulenga in diezelfde fase met een kopbal het Velsense doel onder vuur namen. Een omhaal van Antoine Rabillard ging naast, terwijl Bronkhorst de bal recht in handen van Jay Gorter kopte.

De Eagles-doelman hield zijn doel voor de zestiende keer in competitieverband schoon, waardoor hij het clubrecord van Remko Pasveer – dat hij vorige week al evenaarde – overtrof en scherper stelde. Door de 1-0 zege verstevigde Go Ahead Eagles de huidige klassering in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie, die aan het eind van de rit plaatsing voor de play-offs zou betekenen.