Met Stefano Beltrame verwelkomde Go Ahead Eagles afgelopen zomer een talentvolle Italiaanse middenvelder in De Adelaarshorst. De huurling van Juventus heeft er ondanks de wisselvallige prestaties van Go Ahead Eagles alle vertrouwen in dat hij dit seizoen met zijn team de weg naar boven zal vinden.

In Deventer is Beltrame bezig aan zijn tweede seizoen in de Jupiler League. Tijdens de vorige jaargang maakte hij zijn debuut op de Nederlandse voetbalvelden namens FC Den Bosch. “Ik heb het erg naar mijn zin in Deventer, waar ik vlak bij het stadscentrum woon. Deventer is een rustige stad, maar daar houd ik wel van. Mijn huidige levensstijl past perfect bij me. Daarnaast heb ik bij Go Ahead Eagles fantastische teamgenoten en kan ik het goed vinden met de stafleden. Bovendien vind ik dat we een goede ploeg hebben, die beter dan de meeste andere teams in de Jupiler League. Al moeten we dit natuurlijk wel veel meer tot uiting laten komen in de resultaten. Maar ondanks dat de huidige prestaties wisselvallig zijn, denk ik dat wij alsnog op een hoge positie gaan eindigen dit seizoen.”


(Foto: Erik Pasman)

Door zijn doelpunt tegen FC Volendam werd Stefano Beltrame op 8 september 2017 de eerste Italiaan die scoorde in het shirt van Go Ahead Eagles. De technisch begaafde Italiaan geldt als een echte liefhebber van het voetbalspelletje en houd van de verzorgde en aanvallende manier waarop de meeste teams in Nederland proberen te voetballen. “Daarom speel ik ook liever in de Jupiler League dan in de Italiaanse Serie B, waar heel verdedigend en fysiek wordt gespeeld. Het tweede niveau in Italië is moeilijk voor technische spelers die het vooral van hun voetballende kwaliteiten moeten hebben.”


(Foto: Erik Pasman)

Aanstaande vrijdag keert Beltrame voor even terug in Stadion De Vliert, waar hij het met Go Ahead Eagles opneemt tegen FC Den Bosch. “Ik zie mijn tijd in Den Bosch als een mooie ervaring. Met sommige spelers van de club heb ik nog wel eens contact. Vorig seizoen heb ik bijna alle wedstrijden gespeeld voor FC Den Bosch. Toch verschilt de wedstrijd van aanstaande vrijdag voor mij niet met de andere competitieduels die we met Go Ahead Eagles spelen. Misschien een klein beetje, maar het zal zeker niet van invloed zijn op mijn spel. Ik zet me nu voor de volle honderd procent in voor Go Ahead Eagles en mijn streven is om dit seizoen in Deventer nog beter te presteren dan vorig seizoen in Den Bosch.” Stefano Beltrame hoopt niets liever dan met drie punten terug te keren uit de Brabantse provinciehoofdstad. “We móéten gewoon winnen. Dat zal moeilijk genoeg zijn, want FC Den Bosch is in vorm en heeft een goede reeks wedstrijden achter de rug. Maar als we geconcentreerd, gefocust en alert voetballen, dan moeten we in staat zijn om een goed resultaat te boeken.”


(Foto: Erik Pasman)