Eindelijk! Eindelijk was het afgelopen zondag zover voor het G-team van Go Ahead Eagles. Eindelijk mochten de spelers van het kersverse Eagles-team hun debuut maken in de Bijzondere Eredivisie. De ploeg – bestaande uit spelers van AZC, Colmschate, RDC en Witkampers – was na één training en een oefenwedstrijd tegen De Graafschap klaargestoomd voor de eerste toernooidag.

Het eerste Bijzondere Eredivisie-toernooi vond plaats op het sportpark van Only Friends in Amsterdam, thuisbasis van het G-team van Ajax. Voor de spelers van Go Ahead Eagles betekende dit een verre uitwedstrijd, waar ze in een bus heen werden gereden. Ook kregen ze voor de wedstrijd nieuwe, fraaie trainingspakken, waardoor de beleving van een profspeler nóg realistischer werd.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Op het bij Ajax behorende sportpark van Only Friends opende directeur Edwin van der Sar het nieuwe Bijzondere Eredivisie-seizoen. De spelers van het G-team van Go Ahead Eagles waren onder de indruk toen ze naar het welkomstpraatje van de voormalig topkeeper luisterden, maar konden zich direct daarna focussen op de eerste wedstrijd tegen het G-team van Ajax.

Tijdens de lange reis naar Amsterdam was de spanning nog voelbaar geweest in de bus, maar direct na de aftrap was het ontzag verdwenen. Na een gelijk opgaande beginfase nam Go Ahead Eagles het heft in handen en kwam het door twee treffers van Wesley Koerkamp op een verdiende 2-0 voorsprong. Door goed keeperswerk van Sil van Dis werd de nul achterin gehouden.

Tekst gaat verder onder foto.


 
In de rust probeerde Edwin van der Sar de tactiek van trainer Erick Rondhuis nog af te luisteren, maar het mocht niet baten voor Ajax. Door doelpunten van Tiziano Schopman, Cammy van der Burg en Amber Ziombra liep Go Ahead Eagles uit naar een ruime 5-0 overwinning. Voor de spelers een start om van te dromen tegen het in hun ogen ‘grote’ Ajax!

Tekst gaat verder onder foto.


 
Maar veel tijd om na te genieten was er niet, want direct daarna moest er aangetreden worden tegen Excelsior. Voorafgaand aan de aftrap was aan het postuur van de tegenstanders al te zien dat dit andere koek zou worden. De spelers van Go Ahead Eagles vochten voor wat ze waard waren, maar het G-team van Excelsior was een paar maten te groot. Ondanks een paar heldhaftige reddingen, moest de nieuwe keeper Björn Nieuwenhuis zeven tegendoelpunten incasseren. De ruime nederlaag was geen schande tegen deze oppermachtige ploeg, die ook hun andere wedstrijd tegen FC Utrecht ruim wist te winnen.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Voor het G-team van Go Ahead Eagles was het een start met twee gezichten, maar dat mocht het plezier van de spelers niet bederven. Er werd volop genoten van het eerste toernooi in de Bijzondere Eredivisie. In een opperbeste stemming keerden de spelers huiswaarts. Onderweg naar Deventer kwamen ze nog de spelersbus van de hoofdmacht van Go Ahead Eagles tegen, aangezien de ploeg van Kees van Wonderen onderweg was naar FC Volendam. De luide aanmoedigingen vanuit de bus zullen de spelers van de eerste selectie niet hebben gehoord, maar ook de jongens en meisjes van het G-team voelden zich voor één dag een échte prof!

Door het wegvallen van het G-team van Heracles Almelo is de volgende ontmoeting in de Bijzondere Eredivisie onder voorbehoud op zondag 29 november. Dan is het complex van DVV Go-Ahead aan de Rielerenk het decor van de volgende toernooidag.