Go Ahead Eagles Onder-19 en Go Ahead Eagles Onder-17 speelden vandaag met wisselend succes hun eerste competitiewedstrijd in de Tweede Divisie A. Onder-19 verloor (4-2), terwijl Onder-17 won (1-4). Wisselend waren ook de resultaten van de twee jongste jeugdteams van Go Ahead Eagles in hun derde competitieduel van voetbaljaargang 2019/2020. Onder-15 won voor de derde keer op rij (6-1), terwijl Onder-13 met 0-5 het hoofd moest buigen.

Domper voor Onder-19

Voor Go Ahead Eagles Onder-19 begon de competitie in de Tweede Divisie A met een domper. Hercules O19 was in het eerste competitieduel met 4-2 te sterk. “We begonnen zwak aan de wedstrijd en de eerste kansen waren voor Hercules”, zei O19-trainer Erik Zandstra, die vandaag met zijn team de ‘uitwedstrijd’ tegen Hercules afwerkte op sportpark Zuiderlaan in Twello. “Na twintig minuten kregen we de overhand, maar we waren te slap in de eindfase. We kwamen zó vaak in een overtalsituatie, maar het ontbrak aan een goede eindpass. Dat heb ik de spelers in de rust ook aangegeven, maar ik heb ze ook gecomplimenteerd voor het feit dat ze zich terug hadden geknokt in de wedstrijd.”

Tekst gaat verder onder foto.

 
Ook in de tweede helft was Onder-19 de betere ploeg. De 0-1 voorsprong was dan ook niet meer dan terecht. Door individuele fouten aan Eagles-zijde scoorde Hercules daaropvolgend echter twee keer: 2-1. “Verdedigend stonden we te schutteren”, vond Zandstra. “Vervolgens gingen we één-op-één spelen, maar nog geen minuut later werd het 3-1. Na onze tweede treffer mochten we nog dromen van een gelijkspel, maar gelijk na de aftrap werd het 4-2. Een teleurstellend resultaat, aangezien ik vind dat wij met onze kwaliteiten eigenlijk gewoon van deze ploeg hadden moeten winnen.”

Goede competitiestart Onder-17

Go Ahead Eagles Onder-17 beleefde wel een goede competitiestart in de Tweede Divisie A. In Haren won het team van O17-trainer Uǧur Yildirim met 1-4 van Be Quick 1887 O17. “Uiteraard ben ik tevreden met het resultaat, maar ik ben ook een trainer die het maximale van zijn spelers eist”, zei Yildirim. “En als ik dan kritisch naar de wedstrijd kijk, vond ik ons vandaag slordig. Onze tegenstander zakte in we speelden in warm weer op een droog kunstgrasveld. Maar ondanks die verzachtende omstandigheden waren we te onzorgvuldig aan de bal en hebben we een aantal dotten van kansen gemist.”

Tekst gaat verder onder foto.

 
Onder-17 kwam voor rust op een 0-1 voorsprong, maar moest al snel in de tweede helft uit een vrije trap de gelijkmaker incasseren. Kort daarop kwamen de mannen van Yildirim via een strafschop echter opnieuw op voorsprong: 1-2. “Vanaf dat moment brak voor ons het beste half uur van de wedstrijd aan”, aldus de O17-trainer. “We lieten de bal goed rondgaan, liepen uit naar 1-4 en hadden zelfs met een groter verschil kunnen winnen.”

Derde zege op rij voor Onder-15

Go Ahead Eagles Onder-15 won in de Eerste Divisie-laag voor de derde week op rij met groot verschil. Na de 6-0 zege op Fortuna Sittard en de 2-8 overwinning op Zeeburgia O15 volgde vandaag een 6-1 winstpartij tegen Roda JC O15. “Maar in de rust zag het er nog niet naar uit dat we een hoge score neer zouden zetten”, constateerde O15-trainer Tristan Berghuis. “Ondanks dat de uitslag misschien anders doet vermoeden, vond ik Roda namelijk een stugge tegenstander. In de eerste helft zaten er slordigheden in ons spel, waardoor we er moeilijk doorheen konden voetballen.”

Tekst gaat verder onder foto.

 
Twee keer bracht de Limburgse doelman in de eerste helft redding, terwijl aan de andere kant een kans voor Roda JC O15 onschadelijk werd gemaakt door Eagles-keeper Wyke Dirven. Kort voor het rustsignaal kwam Onder-15 uit een corner alsnog op voorsprong: 1-0. “Lekker om zo de rust in te gaan”, vond Berghuis. “We scoorden vandaag echt op de juiste momenten. Want ook kort na rust was het tweemaal raak, opnieuw twee keer uit een spelhervatting. De tweede helft liep het allemaal wat gemakkelijker. Nu we drie wedstrijden hebben gespeeld, is het goed om te zien dat we veel jongens in het team hebben die kunnen scoren.”

Onder-13 moet hoofd buigen

Go Ahead Eagles Onder-13 moest in de Eerste Divisie-hoog een 0-5 nederlaag incasseren tegen FC Volendam O13. “Ik vond ons niet goed spelen vandaag”, concludeerde O13-trainer Jip Ellenbroek. “Als je dan tegen een goede ploeg als FC Volendam aantreedt, met een aantal individueel sterke spelers, dan weet je dat het lastig wordt als je zelf niet top bent.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Binnen twaalf minuten stonden de Volendammers al op een 0-2 voorsprong. In het restant van de eerste helft gaf het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles weinig weg, maar was het zelf ook niet bij machte om aanvallend een vuist te maken, al had Stijn Hegeman nog wel een kans om de aansluitingstreffer te maken. “In de tweede helft kwamen we al snel op een 0-3 achterstand”, zag Ellenbroek. “Vervolgens gingen de koppies toch wat hangen, vloeiden de krachten langzaam weg en werden we minder scherp. Al met al was het vandaag een terechte nederlaag.”

Wedstrijdkarakteristieken

Tweede Divisie A:
Hercules O19 – Go Ahead Eagles 4-2 (0-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Don Gambier, Tayrell Wouter

Tweede Divisie A:
Be Quick 1887 O17 – Go Ahead Eagles O17 1-4 (0-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Gijs Hovius (2), Stan ter Haar, Nick van der Steege

Eerste Divisie-laag:
Go Ahead Eagles O15 – Roda JC O15 6-1 (1-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Jorn Hekkert (3), Ibrahima Kouyate, Dries Martens, Finn Steinvoort.

Eerste Divisie-hoog:
Go Ahead Eagles O13 – FC Volendam O13 0-5 (0-2)

Maak jij als assistent-scheidsrechter / vlagger het succesvolle team van Go Ahead Eagles Onder-15 compleet? Of wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij de persoon bent waarnaar we op zoek zijn.