Wout Droste moest afgelopen vrijdag vroegtijdig het veld verlaten tijdens de wedstrijd in Leeuwarden tegen Cambuur. Uit de mri-scan van vandaag is gebleken dat hij de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd.

Dit betekent dat de verdediger binnen enkele weken geopereerd zal worden en dit seizoen in principe niet meer in actie komt. “Een zware klap”, noemt technisch manager Paul Bosvelt dit nieuws. “In eerste instantie natuurlijk persoonlijk voor Wout. We wensen hem veel sterkte toe en zullen hem in zijn revalidatie ondersteunen waar we kunnen.”

De club gaat nu op zoek naar een adequate vervanger, geeft Bosvelt aan. “We waren afgelopen week actief aan het bekijken waar we ons nog konden versterken, maar hadden daarbij geen seconde rekening gehouden met het feit dat we de beschikbare middelen deels moesten aanwenden voor een speler op deze positie, aangezien we met Wout een echte sterkhouder in huis hebben. Dit is echt een zware tegenvaller.”

Sowieso is het qua blessures nog niet het seizoen van Go Ahead Eagles in defensief opzicht: tijdens de voorbereiding waren er al kwetsuren voor onder meer Wout Droste, Gino Bosz en Jeroen Veldmate, die nog steeds hard werkt aan zijn come back. Bosvelt: “Zoals eerder aangegeven is dit nu bovenal voor Wout een persoonlijk drama. Voor ons is het zaak de hierdoor ontstane uitdagingen adequaat in te vullen. Het belangrijkste is om júist nu rustig te blijven en vol achter elkaar en het team te gaan staan. Alleen zo overwin je met z’n allen dit soort tegenslagen.”

Wout Droste
Foto: Erik Pasman