Erik Zandstra stopt per direct als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles Onder-19. Hij wordt opgevolgd door Eric Whittie en Lars Lambooij.

Begin dit kalenderjaar werd bekend dat het dienstverband van Erik Zandstra bij Go Ahead Eagles na dit seizoen geen vervolg zou krijgen. Zandstra combineert zijn werkzaamheden bij de Voetbalopleiding met het hoofdtrainerschap van Longa ’30 en het runnen van een eigen bedrijf. Hij heeft met groot enthousiasme geprobeerd deze activiteiten te combineren met zijn functie als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles Onder-19.

De oefenmeester is op dit moment echter bezig het fundament onder zijn eigen bedrijf te verstevigen. Mede ingegeven door het feit dat zijn dienstverband bij Go Ahead Eagles aan het einde van het seizoen eindigt, is het combineren van al deze activiteiten een te grote opgave gebleken. Go Ahead Eagles respecteert deze beslissing.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

“Samen hebben we gekeken naar een oplossing voor Erik en Go Ahead Eagles op korte termijn”, legt Hoofd Opleiding Eric Whittie uit. “Op die manier kan hij op volle kracht verder met zijn andere activiteiten en kan Go Ahead Eagles Onder-19 het seizoen verder voortzetten. We zijn blij dat we hierin zijn geslaagd en hebben Lars Lambooij bereid gevonden om, samen met mij, per direct de begeleiding van Go Ahead Eagles Onder-19 over te nemen. We willen Erik hartelijk danken voor zijn inzet dit seizoen en wensen hem alle succes toe in de toekomst, op alle fronten waarop hij actief is.”


Lars Lambooij (l), die van 2013 tot 2017 vier seizoenen actief was als speler van Go Ahead Eagles, neemt per direct de taken van Erik Zandstra over als trainer van Go Ahead Eagles Onder-19. (Foto: Erik Pasman)