Zege bij FC Eindhoven levert twee clubrecords op

Go Ahead Eagles heeft een emotionele week afgesloten met een 0-2 zege op FC Eindhoven. Door de vijftiende clean sheet in de competitie wist Jay Gorter bovendien het clubrecord van Remko Pasveer uit het seizoen 2009/2010 te evenaren. Ook de vijfde uitoverwinning op rij in de Keuken Kampioen Divisie was goed voor een clubrecord.

Nadat Antoine Rabillard in de derde minuut de eerste doelpoging van Go Ahead Eagles had laten noteren (kopbal over), was het Bas Kuipers die in de beginfase de eerste grote kans kreeg. De linksback kreeg tijd en ruimte om te schieten, maar schoof de bal voor het doel van Eindhoven-doelman Ruud Swinkels langs. Kort daarna was het FC Eindhoven dat dreigend werd in de omschakeling. Hugo Botermans leek van dichtbij het doel van Jay Gorter onder vuur te kunnen nemen, maar met een uitstekende sliding voorkwam Justin Bakker dat de Eindhovense aanvaller de trekker kon overhalen.

Bradly van Hoeven had in de 21e minuut dé kans om Go Ahead Eagles in het Jan Louwers Stadion op voorsprong te zetten. De bal stuitte over alles en iedereen heen, maar de linkervleugelaanvaller raakte de bal niet goed, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Kort daarop was het opnieuw Van Hoeven die dreigend was. De buitenspeler schoot de bal verrassend met een boog richting doel, maar Ruud Swinkels tikte de bal uit de kruising. Tien minuten voor rust deed Eindhoven iets terug. Jort van de Sande had een lage schuiver in huis, maar Jay Gorter kon de bal probleemloos pakken.

Go Ahead Eagles slaagde er alsnog in om met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan. Sam Beukema, dit seizoen al meermaals trefzeker met het hoofd, liet in de 44e minuut zien dat hij ook over een prima rechterbeen beschikt. De aanvoerder haalde van afstand snoeihard uit en zette de openingstreffer op zijn naam: 0-1. In de tweede helft had Go Ahead Eagles aan een kwartier genoeg om de voorsprong te verdubbelen. Na een voorzet vanaf de linkerkant van Bradly van Hoeven kopte Antoine Rabillard bij de tweede paal binnen: 0-2 in de 59e minuut.

In de laatste twintig minuten van het duel waren er kansen en mogelijkheden over en weer. Bas Kuipers schoot voorlangs, Brian De Keersmaecker plaatste een vrije trap op het dak van het doel en een kopbal van Jort van de Sande ging naast. Ook Luuk Brouwers probeerde met zijn hoofd te scoren na een voorzet van Boyd Lucassen, maar zag zijn inzet eveneens naast gaan. Nadat een voorzet van Lucassen de lat had laten trillen, luisterde Julliani Eersteling zijn invalbeurt bijna op met een heel snelle goal.  Via zijn schouder ging de bal echter over.

In de 81e minuut gingen de armen opnieuw de lucht in bij Go Ahead Eagles. Jacob Mulenga leek te scoren, maar Ruud Swinkels plukte de bal nog voor de doellijn weg, oordeelde arbiter Nagtegaal. Doordat ook pogingen van Alef Joao, Jort van de Sande en Julliani Eersteling in de slotfase geen doel troffen, bleef het 0-2 in het Jan Louwers Stadion. Naast drie punten leverden de vijfde uitzege op rij in de competitie én de vijftiende clean sheet in de Keuken Kampioen Divisie bovendien twee clubrecords op voor Go Ahead Eagles.