Trainer Jan Kromkamp was zondag goed geluimd en niet zonder reden: zijn team, Go Ahead Eagles Onder-17, won met 3-5 van De Graafschap. En dat met fantastisch spel, volgens de oefenmeester.

Bij rust stond het 0-3 door doelpunten van Beau de Bone en tweemaal Kevin Greeven. “We gaven bijna niets weg”, zei Kromkamp. “En ik ben de tel kwijt geraakt hoe vaak we in een-tegen-een-situaties met de doelman van de tegenstander zijn gekomen. Ik denk wel tien of twaalf keer. We hebben heel goed gespeeld, waren de baas op het veld en hebben qua voetbal een enorme groei doorgemaakt.”

Desondanks is er nog genoeg te verbeteren. Ze scoorde De Graafschap twee keer uit een terecht gegeven strafschop. “Zulke kansen mogen we niet zomaar weggeven.” Maar Kromkamp ziet vooral dat zijn selectie goed bezig is. “De jongens zijn zonder uitzondering geconcentreerd, maken de juiste keuzes en leveren kwaliteit. We hebben met z’n allen een professionele houding en realiseren ons wat presteren is.”

De vraag is hoe constant een jeugdteam kan presteren. Kromkamp heeft het gevoel dat zijn spelers het huidige niveau vasthouden. “Ik geloof niet dat we weer een dip krijgen, zoals voor de winterstop. Het gaat elke week beter en we bereiken nu een niveau dat we kunnen en moeten halen. De jongens voelen dat ook en zitten in de juiste modus. Tijdens trainingen is het genieten, want ze doen er stuk voor stuk alles voor. Dit is professioneel voetbal en op deze voet gaan we door.”

Karakteristiek:
Eerste divisie (laag): De Graafschap O17 – Go Ahead Eagles O17 3-5 (0-3). Doelpunten GAE: Kevin Greeven (2), Beau de Bone, Michalis Spiridakis, Olaf Kok.