Het was weer een bomvolle zaterdag voor alle jeugdteams van Go Ahead Eagles. Zo begon Onder-15 de competitie met een zesklapper tegen Fortuna Sittard, wist Onder-19 de tweede bekeroverwinning op rij te boeken en verloor Onder-13 onterecht. Go Ahead Eagles Onder-17 schreef het Giovanni van den Heuvel toernooi op zijn naam.

Tweede bekerzege Onder-19

Na de 8-1 overwinning van vorige week in het bekertoernooi tegen Hoofdklasser csv Apeldoorn O19 heeft Go Ahead Eagles Onder-19 ook het tweede bekerduel in de poulefase gewonnen. Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van WHC op het programma en de formatie van Erik Zandstra was met 1-3 te sterk voor de ploeg uit Wezep. Door de twee overwinningen staan de mannen van Onder-19 nu aan kop in hun groep, maar toch was Zandstra kritisch over het optreden van zijn ploeg.

“Het was een zwak duel van onze kant”, begint de trainer van Onder-19. “WHC had totaal niet de intentie om te voetballen en het is aan ons om de muur dan te slechten. Dat deden we niet goed in de eerste helft; het baltempo lag laag, na twintig minuten werden we slordiger en we hadden pech met ballen die van de lijn werden gehaald.” Zijn ploeg zocht met een 0-1 ruststand de kleedkamer op en begon beter aan de tweede helft. “We maakten al vrij snel na de rust de 0-2 en de 0-3, mede door een goede invalbeurt van Don Gambier. Daarna begon de minste fase die ik tot nu toe heb meegemaakt als trainer van Onder-19. In alle facetten kwamen we tekort.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Volgende week zaterdag speelt Onder-19 het laatste bekerduel in de groepsfase. Op sportpark Zuiderlaan in Twello komt dan Sportclub Deventer O19 op bezoek. Met zes punten uit twee duels staat Onder-19 al met één been in de volgende ronde. “Het moet wel heel raar lopen willen wij de poulefase niet overleven”, aldus Zandstra. “Er zit een duidelijk krachtsverschil tussen ons en de andere clubs uit de poule, maar vandaag hebben we dat niet laten zien.”

Toernooiwinst Onder-17

Go Ahead Eagles Onder-17 speelde vandaag het Giovanni van den Heuvel toernooi bij DVV Go-Ahead. De manschappen van trainer Uǧur Yildirim begonnen de ochtend goed met een 0-10 overwinning op DVV Go-Ahead O17. Vervolgens werd ATC ’65 O17 met 2-4 verslagen. In de laatste poulewedstrijd vielen er geen doelpunten, want DZOH O17 hield Go Ahead Eagles O17 op een doelpuntloos gelijkspel. Toch stapte Onder-17 als toernooiwinnaar van het veld door in de finale met 1-0 te winnen van Alphense Boys O17.

Tekst gaat verder onder foto.

Zesklapper voor Onder-15

Go Ahead Eagles Onder-15 is de competitie begonnen met een 6-0 overwinning op de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard. Onder-15, dit seizoen uitkomend in de Eerste Divisie-laag, kent daardoor als promovendus een geweldige start en staat na de eerste speelronde op doelsaldo zelfs bovenaan. De trainer van Onder-15, Tristan Berghuis, blikt met een tevreden gevoel terug op de zesklapper tegen Fortuna Sittard. “Vorige week kwamen we tijdens de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo al aardig voor de dag, maar vandaag was het nóg beter. Fijn om dat terug te zien in de einduitslag.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Onder-15 werd vorig seizoen kampioen in de Tweede Divisie en schoot door de ruime overwinning gelijk uit de startblokken in de Eerste Divisie-laag. “Het vertrouwen groeit omdat we onze eerste competitiewedstrijd hebben gewonnen, maar wat dat voor de rest van het seizoen betekent, weet ik niet”, vervolgt Berghuis. “Het belangrijkste is dat we tegen Fortuna Sittard goed gespeeld hebben; met de mentaliteit en de drive van de ploeg zit het wel goed. Dat vind ik belangrijker dan de zege.” Maar liefst vijf verschillende spelers van Onder-15 waren vandaag trefzeker. “Ik ga er geen spelers individueel uitpikken, want ik vind dat we echt als team goed gespeeld hebben. Een enkeling heeft nog meer potentie en daar gaan we de komende tijd aan werken. Er zit veel rek in deze ploeg”, zo analyseert de trainer van Onder-15 tevreden.

Onder-13 met lege handen

Het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles, de Onder-13 van Jip Ellenbroek, is de competitie begonnen met een nederlaag op eigen veld tegen NAC Breda O13: 1-3. Zijn elftal begon vol goede moed aan een nieuw seizoen competitievoetbal, maar al na acht minuten voetballen kwam Onder-13 op achterstand. Drie minuten later maakten de bezoekers uit Breda de 0-2. “Een snelle achterstand; één keer door slordig balverlies en de andere keer doordat we hun opbouw probeerden te verstoren en dat fout afliep”, vertelt Ellenboek, die zag dat zijn ploeg niet van de leg raakte na de twee vroege tegendoelpunten. “Na de 0-2 werden we een stuk balvaster, maar we werden niet echt gevaarlijk. In de rust heb ik tegen de jongens gezegd dat de aansluitingstreffer zeker mogelijk was, want voetballend waren we beter.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Die aansluitingstreffer van Onder-13 kwam er ook, want Stijn Hegeman maakte, op aangeven van Jesse Wijnstok, de 1-2. Ellenbroek: “Vervolgens hebben we nog wat grote kansen gehad en de 2-2 hing in de lucht, maar we hadden wat pech. Op zoek naar de gelijkmaker gaven we uiteindelijk ruimte weg, waardoor NAC de 1-3 maakte. Desalniettemin heb ik genoten van mijn team. Op de eerste vijftien minuten na hebben we goed gespeeld. Deze wedstrijd biedt zeker perspectief voor de komende weken, elke week zetten we stapjes.” Volgende week zaterdag wacht voor Go Ahead Eagles Onder-13 de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Om 15:00 uur is Almere City FC O13 dan de tegenstander.

Wedstrijdkarakteristieken

Bekerwedstrijd (poulefase):
WHC O19 – Go Ahead Eagles O19 1-3 (0-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Don Gambier, Kevin Greeven, eigen doelpunt WHC

Eerste Divisie-laag:
Go Ahead Eagles O15 – Fortuna Sittard O15 6-0 (3-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Ibrahima Kouyate (2), Mohamed Galif, Jorn Hekkert, Luuk Janssen, Leon Opdam

Eerste Divisie-hoog:
Go Ahead Eagles O13 – NAC Breda O13 1-3 (0-2)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Stijn Hegeman