Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers die zich doordeweeks en op wedstrijddagen inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de vriendelijke verkoopster in het horecapunt op jouw tribune tot de mannen die doordeweeks samen met de groundsman zorgen voor een topveld… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.

Tot de vele vrijwilligers behoren ook Ilse Janssen (17), Sjors Maatman (20) en Nils Westenbrink (19), die samen het social media team van de club vormen. In de Matchday! van Go Ahead Eagles – FC Dordrecht werden zij voorgesteld aan de supporters in De Adelaarshorst.

Wanneer zijn jullie begonnen?

Nils: “Dat was begin vorig seizoen. We zagen, los van elkaar, alle drie een oproep voorbijkomen, waarin mensen voor Snapchat en Instagram werden gevraagd.”

Ilse: “Ik reageerde zelfs vanaf mijn vakantie in Italië. Voor die tijd kenden we elkaar ook niet. Na een gesprek met de media-afdeling van de club, werden we aangenomen.”

Sjors: “We zitten ook alle drie nog op school, Nils zelfs in Leeuwarden.”


Het social media team van Go Ahead Eagles (v.l.n.r.): Sjors Maatman, Ilse Janssen en Nils Westenbrink. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat houdt jullie functie precies in?

Ilse: “Ik zit langs de lijn, vlak achter het doel bij de andere fotografen. Goals mogen we niet uitzenden vanwege de tv-rechten, maar bijvoorbeeld het juichen en het publiek wel. Met mijn smartphone zet ik die sfeerbeelden meteen op Snapchat. Zo zitten fans die meekijken letterlijk langs de lijn.”

Nils: “Sjors en ik doen Instagram en doen vaak verslag vanaf de B-side of andere tribunes.”

Sjors: “Heel gaaf is ook dat we na afloop de spelers en trainer interviewen. Vaak zijn we de eersten die dat delen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

? Kijk met geluid! ? #passie #roodgeel #awaydays #gae #goaheadeagles #almgae

Een bericht gedeeld door Go Ahead Eagles (@gaeagles) op

Waar halen jullie voldoening uit?

Sjors: “Het is ontzettend leuk om mee te gaan naar elke wedstrijd en zoveel andere stadions te zien bij uitduels. En dat we direct spelers spreken na de wedstrijd.”

Ilse: “In vak 16, waar mijn ouders nog zitten, was het ook gaaf, hoor. Maar ik heb nu de beste plek!”

Nils: “Ik kom al meer dan tien jaar in het stadion. De spelers leren je langzamerhand kennen en het is leuk om iets te kunnen betekenen voor de club.”

Wat willen jullie verder nog kwijt?

“Dat iedereen ons moet volgen, natuurlijk! Zowel met Instagram als Snapchat heten we gaeagles.”

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – FC Dordrecht