Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die medewerkers en vrijwilligers die zich doordeweeks en op wedstrijddagen inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de horecamedewerkster op jouw tribune tot de stewards die het publiek gastvrij ontvangen in De Adelaarshorst… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.

Tot de vele medewerkers en vrijwilligers behoort ook het Stadion Team Adelaarshorst, dat onder anderen uit Johan (linksboven op de foto), Ronnie (rechts van Johan), Stephanie (midden boven) en Serena (rechtsboven) bestaat.

Wanneer zijn jullie begonnen?
We doen dit allemaal al jaren, eentje zelfs al zeven jaar. Vanuit de JP van den Bent Stichting werken we dagelijks in en om het stadion. In Larenstein, het kantorengebouw van de Eagles, hebben we een eigen ruimte en kantine. We zijn elke dag met drie tot vijf mensen aan het werk.

Wat houdt jullie functie precies in?
We maken heel veel schoon. Eigenlijk alles op en rondom de Leo Halle-tribune. Maar we doen ook het Stadionplein, de Fanstore, de kleedkamers, de wc’s en de kantoren. Zelfs allerlei buitenwerk doen we, zoals het gras maaien bij de parkeerplaats en het snoeien van de bomen. In onze eigen ruimte in Larenstein maken we elke week een planning van wat we gaan doen in die week.

Het Stadion Team Adelaarshorst. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat vinden jullie het leukste?
Geen dag is hetzelfde. Er is heel veel afwisseling. We hebben ook heel veel plezier met z’n allen. Als het een rommel is op bijvoorbeeld de tribunes of rond de kleedkamers, is het erg fijn wanneer alles weer opgeruimd en schoon is. Erg leuk is ook het contact met de spelers. Die groeten je allemaal. Vorig seizoen maakten we vaak leuke praatjes met Schenk en Stevens. Die praatjes missen we best wel! Ook het buiten werken is erg prettig. Beter dan in een warm kantoor. Als je dit al langer doet, krijg je ook een seizoenkaart van Go Ahead Eagles. Dan kun je ook de wedstrijden bezoeken. De meesten zitten ook op de Leo Halle.

Wat wil jullie verder nog kwijt?
We hopen dat ons Stadion Team uitgebreid wordt met nieuwe collega’s. Dus wees welkom! Mail ons op goahead@jpvandenbent.nl.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – TOP Oss