Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers die zich doordeweeks en op wedstrijddagen inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de vriendelijke verkoopster in het horecapunt op jouw tribune tot de mannen die doordeweeks samen met de groundsman zorgen voor een topveld… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.

In de Matchday! van Go Ahead Eagles – Roda JC stelden we Michel Groenink aan de supporters in De Adelaarshorst voor. Michel is op wedstrijddagen begeleider van Kidsclub-leden.

Michel, wanneer ben je als vrijwilliger begonnen bij Go Ahead Eagles?
Mijn vader en oom waren verzorger bij de club. Ik kwam dus als kind al regelmatig naar het stadion. Beroepsmatig – ik ben jongerenwerker – kwam ik bij Fansupport met een kantoor op Larenstein. Daar ben ik mee gestopt, maar inmiddels ben ik alweer vier jaar begeleider van de oudste kinderen op wedstrijddagen. Zij zwaaien met die grote vlaggen voor de Leo Halle-tribune.

Wat houdt je functie precies in?
Het is onderdeel van een groter geheel waarin we van alles voor kinderen doen op de dagen dat Go Ahead Eagles thuis speelt. De jongsten lopen mee aan de hand van de spelers. Daarnaast een groep die de erehaag vormt en ik ga met de oudsten mee die met vlaggen zwaaien. We laten ze het hele stadion zien: het uitvak, de B-side, Harly. En natuurlijk krijgen ze op kindniveau iets te horen over de geschiedenis van de club.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Waar haal je voldoening uit?
Ik houd van een positieve benadering. Zelf was ik op de B-side ook wel eens te fanatiek. Ik praat dus uit eigen ervaring als ik de oudsten – sommigen zijn al 14 of 15 jaar – erop wijs dat het gaat om een mooie wedstrijd en het liefst winst voor de club. Rellen horen daar niet bij. Een mooie opvoedkundige taak dus.

Wat wil je verder nog kwijt?
In voor- en tegenspoed moet je je club steunen. Want je ziet nu ook weer, dat het altijd wel weer een keer goed gaat. En ik wil alle ouders verzoeken om hun kind lid van de Kidsclub te maken. Want we doen echt heel veel voor de kinderen. Niet alleen op wedstrijddagen, maar ook doordeweeks.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – Roda JC

Ben jij tussen de 0 en 17 jaar en een grote fan van Go Ahead Eagles? Word dan lid van de Kidsclub! Als lid van de Kidsclub kun je tijdens het seizoen deelnemen aan heel veel activiteiten en met korting wedstrijden van Go Ahead Eagles bezoeken. De Kidsclub van Go Ahead Eagles kent drie leeftijdsgroepen: Kootjes (0-1 jaar), Adelaartjes (2-12 jaar) en Young Eagles (13-17 jaar). Voor elke leeftijdsgroep vinden er tijdens het seizoen leuke activiteiten plaats.

Je kunt je aanmelden voor de Kidsclub via kidsclub@ga-eagles.nl. Kijk hier voor meer informatie over de Kidsclub.