Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers en medewerkers die zich doordeweeks en op wedstrijddagen inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de vriendelijke kassamedewerkster tot de mensen die doordeweeks het stadion schoonmaken en prepareren voor het volgende thuisduel… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.

Tot de vele vrijwilligers en medewerkers behoort ook sociaal-maatschappelijk medewerker Dephlin Holland (21).

Dephlin, wanneer ben je begonnen bij Go Ahead Eagles?
Dit is nu mijn tweede stageperiode bij Go Ahead Eagles. Ik studeer Sport, Gezondheid en Management op de HAN in Nijmegen, inderdaad de stad van NEC… Nadat ik eerst op de marketingafdeling zat, ben ik nu actief bij de sociaal-maatschappelijke tak van de club onder leiding van Irma Muskee. Ik ben een echte voetballiefhebber en vind het prachtig om voor een echte volksclub te werken.

Wat houdt je functie precies in?
Twee dagen per week ben ik met onderzoek bezig voor de club (en verplicht voor school) naar de verwachtingen van maatschappelijke partners van Go Ahead Eagles. Daarnaast werk ik voor allerlei projecten van de club, zoals My First Match, SportMpower, Go Ahead Eagles OldStars en de samenwerking met het Deventer Ziekenhuis. Zo heeft het OldStars-project mooie doelen. 65+’ers komen weer onder de mensen, zijn in beweging en hebben hun sociale contacten. Het is mooi om te werken aan projecten die bestemd zijn voor verschillende doelgroepen.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Waar haal je voldoening uit?
Go Ahead is een club die echt van de mensen is. Nergens leeft voetbal zó onder de bevolking als hier. Het mooie is dat ik veel met mensen bezig ben. Go Ahead is zoveel meer dan voetbal alleen. En het geeft mij veel voldoening dat ik juist werk met díé mensen die een steuntje in de rug het meest kunnen gebruiken. Hoewel ik in Nijmegen woon, heeft het Eagles-virus ook mij te pakken. Veel voetballiefhebbers weten niet wat er allemaal bij een betaald voetbalclub komt kijken. Ik zit er nu middenin en dat spreekt me echt aan.

Wat wil je verder nog kwijt?
Het verhaal van een oudere man die om spelershandtekeningen voor zijn zieke vrouw vroeg. Wij hebben toen als club besloten een shirt te regelen met alle handtekeningen erop om ze een hart onder de riem te steken. De man was hier zichtbaar aangedaan door, waardoor het mij ook goed heeft gedaan!

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – FC Den Bosch