Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers, initiatiefrijke supporters, medewerkers en stagiairs die zich inzetten voor de club? Juist: nergens. Deze keer is het de beurt aan Aventus-student Robin Groot Hulze om zich voor te stellen.

Wat doe je als student van Aventus bij Go Ahead Eagles?

“Samen met andere studenten van de opleiding Orde & Veiligheid draai ik mee met Team Veiligheid in De Adelaarshorst. Dit in het kader van de samenwerking tussen Aventus en Go Ahead Eagles. Rondom de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax maakte ik mijn ‘debuut’, terwijl we de maandag daarvoor al een rondleiding in het stadion hadden gehad, met een presentatie over de veiligheidsorganisatie van de club. Zelf stond ik tijdens de wedstrijd bij de Rabo Lounge om te controleren of mensen niet met glas naar buiten gingen. En om te checken dat er alleen maar mensen de Rabo Lounge ingaan die er ook daadwerkelijk toegang tot hebben.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Waaruit bestaat de samenwerking tussen Aventus en Go Ahead Eagles?

“In totaal doen er tweehonderd studenten mee aan deze samenwerking en elke wedstrijd worden er zestien uitgekozen die mee mogen draaien. Tegen Jong Ajax was ik een van de gelukkigen, terwijl ik er afgelopen vrijdag tegen Jong AZ ook bij was. Hartstikke leuk! Er is vanuit de opleiding veel animo voor de wedstrijden van Go Ahead Eagles en dat begrijp ik volledig. De samenwerking vind ik een goed idee, want alle partijen hebben er baat bij. Als studenten doen we veel ervaring op en het is sowieso leuk om te doen.”

Wat wist je van Go Ahead Eagles voordat je hier begon?

“De club kende ik al, want ik ben een groot voetballiefhebber. Zelfs was ik nog nooit in De Adelaarshorst geweest, maar mijn opa zit toevallig altijd met vrienden in de Rabo Lounge. Wel grappig dat ik tegen Jong Ajax als beveiliger bij die Lounge stond, zodat ik ‘m in het stadion kon zien!”


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)