Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers die zich doordeweeks en op wedstrijddagen inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de vriendelijke koffiedame in het horecapunt tot de hardwerkende mensen die doordeweeks het stadion prepareren… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.

Tot de vele vrijwilligers behoort ook Amber Deuzeman (20), die Karlijn Logcher (commerciële buitendienst) en Lisa Verburg (commerciële binnendienst) ondersteunt.

Amber, wanneer ben je precies als vrijwilliger begonnen?
Eind 2016 begon ik met een stage van tien weken voor mijn Saxion-studie Facility Management. Toen ik wegging, vroeg Ron Janssen van de afdeling Facilitair of ik bij thuiswedstrijden wilde blijven helpen. Ik deed al veel voor de club en vond het leuk om erbij te blijven. Karlijn zei: ‘Dan kom je toch bij mij staan bij de ontvangst in de Business-ruimten.’ Hoewel mijn vader vroeger al in de radiokamer zat, is het Eagles-gevoel mij niet met de paplepel ingegoten. Toch heeft Ron het enthousiasme en de passie op mij overgebracht.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat houdt je functie precies in?
Dit seizoen ondersteun ik Lisa bij het ontvangen van de Business Partners. We beantwoorden vragen over bestelde kaarten en als er iets niet klopt, dan lossen we dat meteen op. We zijn bezig totdat de wedstrijd begint en een kwartier voor het eindsignaal verlaat ik de tribune weer. En indien nodig, pak ik ook tijdens de wedstrijd werkzaamheden op die gedaan moeten worden. Maar een groot deel van de wedstrijd kan ik gewoon bekijken.

Waar haal je voldoening uit?
Iedereen bij de club werkt hard en is positief. Met passie en liefde doet iedereen zijn werk. Dat motiveert vrijwilligers enorm om hun steentje bij te dragen. Zo werkt het in elk geval wel bij mij.

Wil je verder nog iets kwijt?
Wat er op voetbalgebied ook gebeurt, iedereen bij de club blijft zo lekker zichzelf en gewoon. Ik werk bij Go Ahead Eagles met leuke collega’s die ook nog eens van voetbal houden.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – FC Eindhoven