Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers, initiatiefrijke supporters, medewerkers en stagiairs die zich inzetten voor de club? Juist: nergens. Ook dit seizoen stellen we weer van die echte Eagles aan je voor. Deze keer is het de beurt aan Dolf Boterman (72), die als tuinier op vrijwillige basis verbonden is aan de club.

Dolf, waar kunnen supporters je van kennen?
“Doordeweeks ben ik altijd bezig in en rond het stadion. Daar ben ik in 2013 na de promotie mee begonnen. De huldiging vond plaats op het veld en het was natuurlijk één groot feest! Alleen bracht het ook veel rommel met zich mee en ik wilde graag meehelpen om dat op te ruimen. Ik heb toen direct tegen mijn vrouw gezegd: maandag ga ik naar de club toe en meehelpen om alle rotzooi op te ruimen. Sindsdien ben ik blijven hangen en houd ik me bezig met al het ‘groen’ bij Go Ahead Eagles. Ervaring had ik al, want ik heb jaren bij het Deventer Groenbedrijf gewerkt. Daarvoor werkte ik bij de Koninklijke Vereenigde Tapijtfabrieken, aangezien ik van oorsprong een ‘wever’ ben.”


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Welke werkzaamheden verricht je voor Team Facilitair?
“Dat verschilt enorm. Zo ben ik de afgelopen periode samen met twee anderen bezig geweest om te tuinieren bij het trainingsveld aan de Brinkgreverweg. Daar moest nodig weer eens gesnoeid worden, maar over een paar weken zien mijn werkzaamheden er weer heel anders uit! Na wedstrijden maak ik ook altijd de IJsseltribune schoon en je kunt bijna niet geloven wat je dan allemaal terugvindt. De afgelopen jaren heb ik verschillende portemonnees, seizoenkaarten en rijbewijzen gevonden. Maar we doen het met een heel team. Mensen beseffen vaak niet eens hoeveel werk het allemaal is om bijvoorbeeld alles na een wedstrijd weer mooi schoon te krijgen. Gelukkig maken vele handen licht werk.”

Voor iemand van 72 ben je nog erg actief.
“Ik ben een oudere man, maar kan zeker niet stilzitten. Het enige probleem is dat ik al 22 jaar een nieuwe heup heb en daar ondervind ik af en toe last van. Toch moet ik wat te doen hebben. Mijn vrouw zegt ook altijd: ‘Dolf, ik hoef je maar een opdracht te geven en je gaat ermee aan de slag’. Zo ben ik. Thuis heb ik een vijver en een redelijke tuin en ik houd het allemaal zelf bij. Daarnaast loop ik dus ook nog vier halve dagen bij De Adelaarshorst rond, ik moet gewoon wat te doen hebben.”


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Bent je naast vrijwilliger ook supporter?
“Al meer dan zestig jaar kom ik bij Go Ahead Eagles. Zestig jaar! Ik woonde jaren geleden op de Rielerweg en kon in de wintermaanden zo zien of er gevoetbald werd. Zo ja, dan hingen de vlaggen uit. Sinds mijn achtste kom ik al bij Go Ahead Eagles en heb er zelfs nog gevoetbald toen de club nog een amateurtak had. Tegenwoordig zit ik op de IJsseltribune, vak 12. Samen met familieleden, waaronder mijn zus van 82, zitten we al jaren in hetzelfde vak. De mensen om ons heen zitten ook al jaren op dezelfde plek. Zij komen – net als wij – ieder seizoen weer terug. Echte Kowet-mensen.”