Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers die zich doordeweeks en op wedstrijddagen inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de vriendelijke verkoopster in het horecapunt op jouw tribune tot de mannen die doordeweeks samen met de groundsman zorgen voor een topveld… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.

Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die echte Eagles aan jou voor. Ditmaal: facilitair medewerker techniek Paul Oomens. Ongetwijfeld heb je hem en zijn vrouw wel eens rond zien rijden door Deventer op hun gepimpte Eagles-scooters.

Paul, wanneer ben je als vrijwilliger begonnen bij Go Ahead Eagles?
Ik ben praktisch geboren in de Vetkampstraat en mijn vader nam me al vanaf mijn vijfde mee naar het stadion. Ook hij was, net als mijn opa, vrijwilliger bij de Eagles. Zo’n 15 tot 20 jaar geleden begon ook ik van alles voor de club te doen. Als elektricien van beroep deed ik allerlei klusjes. Nadat ik vanwege twee versleten knieën begon met revalideren, kon dat heel goed in De Adelaarshorst. Daar kon ik ook voor een uurtje aan de slag, terwijl dat bij mijn baas niet kon.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat houdt je functie precies in?
Onder leiding van Ronnie Janssen en Edwin Moes is er een heel facilitair team. Een handvol vrijwilligers controleren en testen op wedstrijddagen allerlei technische zaken; verlichting, bekabeling en het veld natuurlijk. Doordeweeks doen we allerlei onderhoudswerkzaamheden. Het facilitaire team zorgt er voor dat Go Ahead Eagles kan voetballen, zeg ik wel eens.

Waar haal je voldoening uit?
Als Deventenaar ben ik een Eagles-fan in hart en nieren. Alles wat in mijn mogelijkheden ligt, zal ik doen voor de club. Op een wedstrijddag zijn er misschien wel 200 vrijwilligers actief. Zonder hen kan de club niet draaien. Ik probeer zoveel mogelijk te doen. Dat is me met de paplepel ingegoten. Daarbij komt dat ik nog steeds vlakbij het stadion woon, dus ik ben er ook altijd zo.

Hoe kom je aan je Eagles-scooter?
Mijn vrouw had destijds een rode scooter. Een kennis van ons heeft er geel bij gespoten, zodat het heel eenvoudig een Eagles-scooter werd. Die van mij heb ik helemaal ontworpen met het Eagles-logo, Harly en de namen van mijn kinderen. Inmiddels is er ook nog een Eagles-bromscooter voor de lange afstanden. Iedereen mag zien dat we Eagles zijn!


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – Jong Ajax