Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers die zich doordeweeks en op wedstrijddagen inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de vriendelijke steward op de tribune tot de verkoopster in het horecapunt… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.

Tot de vele vrijwilligers behoort ook materiaalmedewerkster Hennie Bruggeman (73).

Komt u uit een echt Eagles-nest?
Mijn vader, broers en de hele familie waren destijds al fanatieke Eagles-supporters, die ook meegingen met uitwedstrijden. Hoewel we het thuis niet breed hadden, zei mijn moeder altijd: “Dat tientje voor de wedstried kun je nog wel kriegen, want de club moet blijven bestaan!”

Wanneer bent u als vrijwilliger begonnen?
Dat is járen geleden, toen mijn jongste dochter Carla Whittie als materiaalverzorgster bij Go Ahead Eagles aan de slag ging. Zij nog op d’r scooter en dan kwam ik ‘s avonds helpen, omdat ze dat een beetje eng vond. Ik heb het shirt van Paul Bosvelt zelfs nog uitgewassen, zo lang loop ik al mee! Alle spelers noemen me dan ook ‘moeders’. Ik ben inmiddels 50 jaar getrouwd, maar mijn man heeft ook zo zijn bezigheden. Als je de hele dag op elkaars lip zit, is het ook niet goed.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat houden uw werkzaamheden precies in?
Ik doe eigenlijk allerlei werkzaamheden om Carla te ondersteunen. Elke trainingsdag kom ik rond 12 uur en ga samen met Carla rond half vier weer naar huis. Ik help met het wassen, begeleid met de lunch en maak bijvoorbeeld lunchpakketjes. Allerlei zaken om het voetbal heen, dus. En als Carla eens vrij is, kan ik het overnemen.

Waar haalt u voldoening uit?
Allereerst is het hartstikke fijn om Carla te helpen. Het werk is ook veel voor één persoon. Als Carla alles alleen moest doen, was het bijna niet te doen. Daarnaast spaar ik voetbalshirts en krijg ik regelmatig wat van de spelers. Inmiddels heb ik er meer dan 50, waarvan veel shirts gesigneerd zijn. Zo lang ik er nog zin in heb en het fysiek allemaal nog kan, blijf ik dit werk doen.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – Almere City FC