Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers die zich doordeweeks en op wedstrijddagen inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de behulpzame ticketingmedewerkster tot de mannen die het veld in De Adelaarshorst onder handen nemen… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.

Tot de vele vrijwilligers behoort ook Angela Rooze (40), medewerkster Fanstore en Fanmobiel.

Angela, wanneer ben je precies als vrijwilliger begonnen?
Ik ben geboren in de Vetkampstraat en keek vroeger vanuit mijn slaapkamerraam al naar wedstrijden. Ook gingen we toen vaak stiekem het veld op. Nu kan dat natuurlijk helemaal niet meer. Mijn vader heeft niets met voetbal, maar mijn moeder houdt wel van wat sensatie. Op een gegeven moment kocht ik losse kaartjes voor de wedstrijden. En toen ik zes jaar geleden door een vriendin werd gevraagd om als vrijwilliger mee te lopen, twijfelde ik geen moment. Ik vond het meteen leuk.

Wat houdt je functie precies in?
Op wedstrijddagen staan we voor en na de wedstrijd in de Fanstore. Meestal is de shop al twee uur van tevoren open om klanten te helpen. Als de wedstrijd is begonnen, gaan we naar de tribune. Vlak voor het einde gaan we weer naar de Fanstore. Ook neem ik regelmatig plaats in de zogenoemde Fanmobiel die op markten, braderieën en soms op het stadionplein staat. Vaak moet er ook Eagles-kleding bedrukt worden. Indien de drukte in de Fanstore dit toelaat, doen we dat meteen en anders op maandag.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Waar haal je voldoening uit?
We zijn met zo’n ontzettend leuke groep. We lachen veel, houden met z’n allen van voetbal en vinden het fijn om mensen te helpen. Het is ook leuk om te zien dat we het veel drukker hebben zodra het eerste elftal goed presteert. Zo verkopen we dit jaar veel meer dan vorig seizoen. Ik geniet ook van de vriendengroep die bijna elke wedstrijd iets bedenkt om achterop een shirtje te laten drukken. Vaak zijn dit hele grappige dingen.

Wil je verder nog iets kwijt?
Als supporters er zeker van willen zijn dat hun shirtje meteen bedrukt kan worden met hun naam, dan moeten ze vroeg naar de Fanstore komen. Dan regelen we dat meteen. Bij grote drukte in de Fanstore lukt dit meestal pas op maandag.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – NEC