Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers die zich doordeweeks en op wedstrijddagen inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de vriendelijke verkoopster in het horecapunt op jouw tribune tot de mannen die doordeweeks samen met de groundsman zorgen voor een topveld… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.

Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die echte Eagles voor. Ditmaal: ticketingmedewerkster Cynthia Jansen.

Cynthia, wanneer ben je begonnen?
Ongeveer tien jaar geleden heb ik stage gelopen binnen de kantoororganisatie van Go Ahead Eagles. In het kader van mijn mbo-studie Facilitair Leidinggevende heb ik geholpen op de afdeling Beveiliging met de aansturing van stewards. Vervolgens ben ik min of meer blijven ‘plakken’. Toen ik begon aan mijn stage, had ik nog vrij weinig met voetbal. Maar dat is sindsdien helemaal veranderd!

Wat houdt je functie precies in?
Ik help op wedstrijddagen bij de losse kaartverkoop in de kassaruimte. Verder verstrek ik kaarten aan mensen die op uitnodiging van de club naar een wedstrijd van Go Ahead Eagles komen. Zo’n anderhalf uur voor de wedstrijd gaat de kassa open. Vervolgens komen er enerzijds mensen langs die een kaart willen kopen en anderzijds bezoekers die vragen hebben met betrekking tot de kaart die ze hebben aangeschaft.


Ook afgelopen vrijdag nam Cynthia Jansen rond Go Ahead Eagles – FC Volendam weer plaats in de kassaruimte om supporters aan hun toegangskaarten te helpen. (Foto: Henny Meyerink)

Waar haal je voldoening uit?
De gezelligheid en de sfeer op het supportersplein en het enthousiasme van de aanwezige supporters. Als de wedstrijd is begonnen, blijf ik zelf altijd nog enige tijd in de kassaruimte om alles op te ruimen. Bovendien kunnen mensen die door hun werk of files iets later bij het stadion arriveren dan alsnog een kaart kopen. Ja, het klopt dat ik pas tegen het einde van de eerste helft naar de B-Side kan gaan om de wedstrijd te bekijken. Maar het is ook mooi om te horen hoe de supporters in het stadion tekeer gaan als ik nog in de kassaruimte zit. En dat hoor je aardig goed, kan ik iedereen verzekeren!

Wil je verder nog iets kwijt?
Ja, ik wil mensen graag adviseren over het scannen van hun wedstrijdkaart bij de tourniquets. Om dit proces soepel te laten verlopen, zijn er op de website van Go Ahead Eagles een eenvoudig stappenplan en instructievideo te vinden. Dit voorkomt dat wedstrijdkaarten worden geblokkeerd door het foutief aanbieden van kaarten bij de tourniquets.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – FC Volendam