De eerste ronde van de zoektocht naar de officiële Go Ahead Eagles e-speler is achter de rug. Gisteren namen ruim 60 deelnemers het tegen elkaar op in het supportershome. De top-4 kwalificeerde zich automatisch voor de sollicitatieronde en daarnaast werden er door de club, FIFALive en Supportersvereniging vier wild cards uitgedeeld.

Na de kwalificatieronde van gisteren, is het nu tijd voor de sollicitatieronde. Het overgebleven achttal maakt immers kans op een officiële functie binnen Go Ahead Eagles. Voor deze functie geldt een aantal belangrijke criteria:

1) Je bent in staat Go Ahead Eagles op passende wijze te vertegenwoordigen tijdens nationale en internationale toernooien. Je hebt een positieve uitstraling en kan jezelf presenteren.
2) Je bent trots jouw club(!) Go Ahead Eagles te mogen vertegenwoordigen.
3) Last but not least: je bent competitief ingesteld en streeft naar het allerhoogste. En bent bereid daar het nodige voor aan de kant te schuiven. Alles voor een topprestatie!

De overgebleven kandidaten hebben tot donderdag 16:00 uur de tijd de laatste en allesbeslissende ronde te behalen. Hiervoor moeten ze zichzelf onder andere op een originele manier presenteren als dé officiële e-sporter van Go Ahead Eagles.

Begin volgende week wordt de Go Ahead Eagles e-sporter bekendgemaakt. Wordt vervolgd dus!

Op de foto bovenaan zie je de acht overgebleven kandidaten, plus het 11-jarige FIFA17-talent Berke Yalcin uit Deventer. Aangezien de (inter)nationale FIFA-toernooien 16+ zijn, wordt Berke eerst Go Ahead Eagles e-jeugdsporter.