Zomerochtendduel eindigt in 5-1 zege op Team VVCS

Go Ahead Eagles heeft vanmorgen een besloten oefenwedstrijd tegen Team VVCS omgezet in een 5-1 overwinning. Namens het team van René Hake waren Martijn Berden, Robbin Weijenberg (twee keer), Isac Lidberg en Finn Stokkers trefzeker.

Go Ahead Eagles begon uitermate voortvarend aan het duel met Team VVCS. Binnen vijf minuten stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Een voorzet van Milan Berenschot klutste voor de voeten van Martijn Berden, die vervolgens de openingstreffer over de doellijn kon lopen: 1-0. Kort daarop legde Jahnoah Markelo de bal terug vanaf de achterlijn, waarna Robbin Weijenberg de 2-0 binnen kon schuiven. In de 19e minuut kwam Team VVCS met een antwoord. Wouter Marinus haalde uit en zag de bal achter Eagles-doelman Sven Jansen belanden: 2-1. Tien minuten voor rust had diezelfde Jansen een knappe redding in huis op het volgende schot van Team VVCS, waarmee hij de gelijkmaker voorkwam. De eerste twee wapenfeiten van de tweede helft waren van Martijn Berden. De eerste poging van de vleugelspeler ging voorlangs, zijn tweede schot strandde op de vuisten van doelman André Krul. De derde Eagles-treffer viel alsnog in de 55e minuut. Willum Willumsson beëindigde een fraaie slalom met een pass op Robbin Weijenberg, die de 3-1 tegen de touwen schoot.

Go Ahead Eagles Team Vvcs (2)

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd reeg Go Ahead Eagles de kansen aaneen. Nadat doelpogingen van Bobby Adekanye (twee keer) en Bas Kuipers nog geen doel hadden getroffen, was het in de 75e minuut wel voor de vierde keer raak. Finn Stokkers bediende Isac Lidberg met een steekbal door het centrum, waarna de Zweed koeltjes afrondde: 4-1. In de slotfase van het duel lieten Stokkers, Jay Idzes en Enric Llansana zich nog gelden door het doel van Team VVCS onder vuur te nemen. Gescoord werd er nog via Finn Stokkers, die alleen voor de keeper doeltreffend was: 5-1.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – Team VVCS 5-1 (2-1)
3′ Martijn Berden 1-0
5′ Robbin Weijenberg 2-0
19′ Wouter Marinus 2-1
55′ Robbin Weijenberg 3-1
75′ Isac Lidberg 4-1
85′ Finn Stokkers 5-1

Go Ahead Eagles: Sven Jansen; Pim Saathof (70′ Mats Deijl), Jamal Amofa (70′ Jay Idzes), Justin Bakker (70′ José Fontán), Aventis Aventisian (70′ Bas Kuipers); Jahnoah Markelo (18’ Gijs Steinfelder / 45’ Semir Ozturk / 70′ Bobby Adekanye), Willum Willumsson (65′ Milan Berenschot / 70′ Philippe Rommens), Evert Linthorst (70′ Enric Llansana), Martijn Berden (70′ Rashaan Fernandes); Milan Berenschot (45’ Stan ter Haar / 70′ Finn Stokkers), Robbin Weijenberg (70′ Isac Lidberg).

Fotografie: Carlo Bruil